Ittas rendőr volt a cserbenhagyó gázoló

Ittas rendőr gázolt el, majd hagyott cserben két nőt a Nógrád megyei Somoskőújfalun, még január 24-én. A rendőrség eddig azért hallgatott az ügyről, mert "naponta több száz intézkedésük van, s ebből nem mindegyiket kommunikálják".

Egy 26 éves salgótarjáni férfi január 24-én, szombaton Somoskőújfaluban, az Ifjúság úton elütött két, az út szélén sétáló gyalogost. A 37, illetve 78 éves helybeli nők nem sokkal korábban szálltak le a menetrend szerint közlekedő autóbuszról; előbbi súlyos, utóbbi pedig könnyű sérüléseket szenvedett - tájékoztatott Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

Hozzátette: a sofőr megállás nélkül továbbhajtott a baleset  helyszínéről, őt rövid idő elteltével a rendőrök a lakásáról állították elő. Az ellenőrzés során kimutatható volt, hogy az autót vezető férfi alkoholt fogyasztott. Kiderült az is, hogy az elkövető a Budapesti Rendőr-főkapitányság motoros rendőre.

A szóvivő hozzátette: a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti alosztálya az ügyet segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette megalapozott gyanúja miatt megküldte a Salgótarjáni Nyomozó Ügyészségnek.

Arra a felvetésre, hogy a rendőrség mindeddig miért hallgatott  az ügyről, Dankóné Nagy Éva rendőrségi szóvivő annyit válaszolt:  "naponta több száz intézkedésük van, s ebből nem mindegyiket kommunikálják".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.