Itt egy újabb ok a dohányzás abbahagyására!

Egy új brit kutatás szerint azok körében, akik sikeresen letették a cigarettát, jelentősen csökkent a szorongás és az idegesség.

Az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetem kutatói közösen vizsgáltak meg ötszáz, leszokási programban részt vevő önkéntest, akik nikotintapasszal és csoportterápiával igyekeztek letenni a cigarettát.

A tanulmány szerint annak a 68 résztvevőnek, akik sikeresen abbahagyták a füstölést, jelentősen csökkentek a szorongási értékeik és kevesebbet is idegeskedtek, mint korábban - írja a Daily Mail.

A tűzbiztos cigaretta nem drágább, és az íze sem rosszabb
A tűzbiztos cigaretta nem drágább, és az íze sem rosszabb

A kutatók szerint ez a hatás jóval nagyobb volt azoknál, akiknek hangulati és szorongási problémáik voltak, mint azoknál, akik csak kedvtelésből dohányoztak.

Ugyanakkor az is megállapítást nyert, hogy a sikertelen leszokási kísérlet viszont tovább növelte a szorongást azok körében, akik egyébként is hangulatváltozási problémákkal küzdöttek.

Az eredményeket egy leszokásra buzdító kampányban szeretnék felhasználni: megdőlt ugyanis az a nézet, hogy a dohányzás abbahagyása növeli a stresszt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.