Itt a nálunk forgatott Die Hard előzetese!

Jövő februárban mutatják be a Die Hard ötödik részét, de a film trailere már megnézhető: annyi bizonyos, látványos akciójelenetekben most sem hiány.

A Good Day to Die Hard című filmet eredetileg Csehországban forgatták volna, ám a bizonytalanná vált cseh pénzügyi támogatási rendszer miatt a stáb végül Magyarországot választotta. A forgatás már áprilisban, hetekkel Bruce Willis érkezése előtt elkezdődött.

A amerikai színész május 3-án érkezett meg családjával együtt. A Die Hard stábja több fővárosi helyszínen forgatott: június elején a Hősök terén vettek fel egy moszkvai tüntetést több száz statisztával, Kálvin tér pedig néhány napra orosz metróállomássá változott, ahol a hitelesség kedvéért még egy szovjet emlékművet is felállítottak. Forgatási helyszín volt továbbá az üres MTV-székház, az 56-osok terén, az Erzsébet híd és a Párizsi Udvar is. Az épületek feliratait amúgy minden alkalommal gondosan eltakarták cirill betűs táblákkal.

A Hungaroringen pedig egy saját, gigantikus díszletet építetett magának a stáb: a 300 méter hosszú, 15 ezer négyzetméter alapterületű építmény egy autópálya-szakaszt modellezett és üldözéses jelenetet vettek itt fel.

Hasonlóan nagy médiavisszhangot kapott a Nyugati mellett, az Eiffel téren rögzített lövöldözős jelenet is, a Mix étterem alakult át egy moszkvai elitklubbá. A sztori szerint John McLane fia a klub hátsó kijáratán keresztül bemegy a maffiózók törzshelyére, és lelő egy fickót.

A szuperprodukcióban számos magyar statiszta vett részt, például az iménti jelenet háttérszereplőit - orosz prostituáltakat és gengsztereket, valamint bulizó vendégeket - is ők alakították. Árpa Attila egész komoly szerepet kapott, egy bérgyilkost játszott Bruce Willis mellett, több közös jelenetük is volt. Szintén orosz roszfiúkat alakított Ganxsta Zolee és Növényi Norbert is. Kamarás ivánt pedig egy autós jelenetben segédkezett, mint felbőszült orosz, akitől maga Bruce Willis lopja el a járgányát.

A film amerikai bemutatója 2013. február 14-én lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.