Itt a legújabb őrület: munka előtt partiznak a londoni fiatalok

Míg a pénteki vagy szombatik bulik az alkoholmámorról és a féktelen dorbézolásról szólnak, a brit fővárosban nemrég indított mozgalom inkább az egészségről: a résztvevők munkába vagy iskolába menet előtt táncolnak egy jót, így garantáltan stresszmentesen indul a napjuk.

A Morning Glory: Rave Your Way Into The Day címmel indított londoni partisorozat első látásra nem sokban különbözik más buliktól. A lüktető zene és a fergeteges hangulat itt is adott, az egyetlen - viszont markáns - különbség annyi, hogy ezeket az összejöveteleket nem hétvégén és még csak nem is este, hanem hétköznap korán reggel tartják.

Ebben a buliban nincsen dress code: mindenki abban ropja, amiben csak akar...
People dance in the entrance hall of St. Paul's Cathedral as they listen to their personal stereos during a 'mobile clubbing' meeting in London July 19, 2007. REUTERS/Alessia Pierdomenico (BRITAIN)

A reggeli órákban végzett testmozgás az egész napra pozitív hatással van, nem véletlenül kezdi a napot annyi ember úszással, futással vagy aerobic órával, még ha emiatt korán kelni nem is mindig a legkönnyebb.

A reggeli bulikat indító két fiatal, Samantha Moyo és Nico Thoemmes elsősorban azokra gondolt, akik szintén szeretnének valamit mozogni munkába indulás előtt, de ezt nem az edzőteremben képzelik el.

A néhány hete kezdődött program szokatlan alternatívát kínál a sportolni vágyóknak Nyugat-London egyik kedvelt művészeti stúdiójában, a Village undergroundban: szerda reggelente 6.30 és 10.30 között bulival csábítják egy kis mozgásra az embereket.

A "szórakozóhelyen" hangos elektronikus zene szól, amit menő londo DJ-k játszanak és a fiatalok éppúgy tombolnak rá öltönyben-nyakkendőben, mint kényelmes, utcai öltözékben.

Persze nemcsak táncra van lehetőség, aki szeretne, kávét vagy friss gyümölcsökből készült smoothie-t is kortyolgathat, esetleg megmasszíroztathatja elgémberedett tagjait.

"Úgy tapasztaltuk, hogy az emberek szinte teljesen abbahagyják a bulizást és a táncolást, amikor komoly munkahelyre kerülnek vagy családjuk lesz. Ezen szerettünk volna változtatni" - mondta el Thoemmes a BBC News-nak.

A szervezők persze nem győzik hangsúlyozni, ez a buli nem afterparti, sőt mivel teljesen alkoholmentes, kizárólag józan embereket várnak szerda reggelenként, akik csupán táncolni vágynak egyet munka előtt.

A belépő 10 fontba, vagyis nagyjából 3500 forintba kerül, a következő bulit jövő szerdán, szeptember 25-én tartják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.