Itt nem lehet ma autózni Budapesten a kerékpárverseny miatt

Forgalomkorlátozások lesznek ma érvényben Budapesten a Tour de Hongrie kerékpárverseny miatt, délután lezárják a Lánchidat is. A forgalomkorlátozás érinti az 5-ös, a 16-os, a 105-ös és a 178-as autóbuszt is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a forgalmi változások az I., valamint a IV., az V. és a XIII. kerületet érintik.

Vasárnap reggel hét órától este hétig le lesz zárva a Várkert Bazár előtti terület a Clark Ádám tér és az Ybl Miklós tér között. Fél tizenegytől délután fél háromig nem lehet közlekedni az Attila úton a Döbrentei tér és az Alagút utca között, az Alagútban, valamint az Alagút utcában az Attila út és a Clark Ádám tér között. Délben pedig lezárják a Lánchidat és a Clark Ádám teret is, a korlátozás fél háromig lesz érvényben.

Tilos ma megállni az I. kerület több pontján, például a Clark Ádám tér előtti parkolóban, továbbá a Fő utca és a Lánchíd utca egy-egy szakaszán.

A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott, hogy a kerékpárverseny a Gyöngyös-Dunakeszi-Budapest, Váci út-Dráva utca-pesti alsó rakpart-Eötvös tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Ponty utca-Szalag utca-Hunyadi János út-Clark Ádám tér-Alagút-Alagút utca-Attila út-Apród utca-Ybl Miklós tér-Lánchíd utca-Clark Ádám tér útvonalon halad majd 8 és 19 óra között.

A 105-ös autóbusz várhatóan 10.30 és 14 óra között, az Alagút és a Lánchíd lezárása idején az Apor Vilmos tér felé a Bajcsy-Zsilinszky útig a menetrend szerinti, majd a Deák Ferenc tér-Károly körút-Astoria-Kossuth Lajos utca-Ferenciek tere-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Hegyalja út-Czakó utca-Aladár utca-Mészáros utca-Győző utca módosított útvonalon halad; kimarad a Deák Ferenc tér, a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér, a Krisztina tér és a Róka utca megálló. A Gyöngyösi utca felé a Mészáros utcáig a menetrend szerinti, majd a Krisztina körút-Döbrentei tér-Erzsébet híd-Szabad sajtó út-Március 15. tér-pesti alsó rakpart (Jane Haining rakpart)-Eötvös tér-Széchényi István tér-József Attila utca módosított útvonalon halad, kimarad a Krisztina tér, a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér megálló.

Az 5-ös busz szintén várhatóan 10.30 és 14 óra között a Pasaréti tér felé a Döbrentei térig a menetrend szerinti, majd a Hegyalja út-Czakó utca-Aladár utca-Mészáros utca-Krisztina tér-Attila út módosított útvonalon halad; kimarad a Szarvas tér és a Dózsa György tér megálló. Rákospalota, Kossuth utca felé az Attila útig a menetrend szerinti, majd a Mikó utca-Krisztina körút módosított útvonalon halad; kimarad az Alagút utca megálló. Ugyanebben az időben a 178-as autóbusz a Naphegy tér felé a Döbrentei térig a menetrend szerinti, majd a Hegyalja út-Czakó utca módosított útvonalon halad. A Szarvas tér, a Dózsa György tér, a Krisztina tér, az Ág utca, a Róka utca, a Zsolt utca és a Sánc utca megálló kimarad. A Keleti pályaudvar felé a Mészáros utcáig a menetrend szerint, majd a Krisztina körúton halad; az Alagút utca megálló kimarad.

Emellett szintén 10.30 és 14 óra között a 16-os autóbusz helyett a 16A autóbusz jár sűrítve. Ekkor a budai Várba csak a Széll Kálmán tér érintésével és a 16A autóbusszal lehet utazni. Aki a 16-os járattal a pesti oldal felől közelítené meg a Vár területét, metróval a Széll Kálmán térig utazhat, ott a 16A buszra átszállva közelítheti meg úti célját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.