Ítéletre vár a pofozkodó iskolaigazgató

Fegyelmi eljárást indítottak, de felfüggesztették azt a jogerős bírósági ítélet megszületéséig annak a kaposvári általános iskolai igazgatónak az ügyében, aki ellen az ügyészség vádat emelt egy diáklány felpofozása miatt - tájékoztatta Szabó Zoltánné, a munkáltatói jogokat gyakorló Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója kedden az MTI-t.

A főigazgató közölte azt is, hogy az ügyben indított per jogerős ítéletének megfelelően kívánnak majd eljárni a tagiskolájuk igazgatójával szemben. Hozzátette, hogy két éve gyakorolja a munkáltatói jogokat a megvádolt igazgató felett, akivel szemben ez idő alatt hasonló probléma nem vetődött fel.

Az érintett igazgatót - a kaposvári, önkormányzati fenntartású Berzsenyi általános iskola vezetőjét - az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie.

A Somogy Megyei Főügyészség hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy garázdaság és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy kaposvári általános iskola igazgatója ellen a kaposvári ügyészség.

Mint kifejtették, az intézményvezető - egy kaposvári férfi - az idén májusban az óraközi szünetben észrevett egy almadarabot, amelyet a tanulók közül valaki a folyosó falának dobott és otthagyott. Miután az ott lévő tanulók közül senki sem vállalta magára, hogy ezt őt tette, az igazgató egyre indulatosabban kérdezgette a sértettet - egy diáklányt - és annak osztálytársait, jelezve, nem hisz nekik, majd közölte: kijelöl pár tanulót, hogy szedjék fel az almát a földről.

A diáklány ekkor az ügyészség tájékoztatása szerint felvette az almadarabot, elindult azzal a szemeteshez, közben azt mondta az igazgatónak: "Maga is itt volt és maga sem látta". Az igazgató ettől a megjegyezéstől még indulatosabb lett, a fiatalkorú sértettet a hajánál fogva visszarántotta, majd tenyérrel háromszor arcon ütötte, s közben felszólította: ismételje meg az előbbi mondatát.    

Mint írták, a lány ezt megtette, az igazgató ezután még legalább négyszer arcul ütötte őt. A lánynak ekkor vérezni kezdett az orra, a vádlott azonban ennek ellenére tovább ütötte őt, végül közölte, hogy a tanuló megérdemelte, amit kapott, és legközelebb nem fog visszabeszélni - áll a közleményben, amely szerint a diáknak a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.