Ítélet született Liptai Klaudia ügyében: fogházba is mehet

Liptai Klaudia ellen 2011-ben emeltek vádat közokirat-hamisítás miatt, mivel elhunyt édesanyja rokkantkártyájával parkolt Budapest belvárosában. A bíróság ma hozott ítéletet első fokon.

A színésznőnek 150 napig naponta hétezer forintot kell fizetnie (összesen 1 milló ötvenezer forintot) - döntött első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A pénz megfizetése helyett fogházba is mehet, minden elmaradt napi hétezer forintot egy nap fogházzal válthat ki – írja a botrányt annak idején kirobbantó Blikk.

A színész-műsorvezető autóját 2011 tavaszán kapták lencsevégre Budapesten, a VI. kerületi Centrál Színház előtt, a Révay utcában, ahol óránként 400 forintba kerül a parkolás.

A  2011. április 13-án, este fél tízkor készült felvételen nem látszik, hogy Liptai fizetett-e a parkolásért, de az igen, hogy rokkantkártyával parkolt, amely elhunyt édesanyja nevén volt.

A színésznő tagadta, hogy visszaélt volna az ingyenes parkolásra jogosító igazolvánnyal, állítása szerint a kártya a napellenzőről pottyanhatott a műszerfalra, a parkolást pedig kifizette, mint mindig.

Utóbbi állítását azonban soha nem tudta bizonyítani, mivel a parkolójegyet nem őrizte meg, azt pedig, hogy az ajtó becsapódásakor a rokkantigazolvány éppen a szélvédőn landolt, logikátlannak és életszerűtlennek tartotta az ügyben eljáró bíró is.

Liptai Claudia
Liptai Claudia

A büntetést a színésznő havi keresetéhez igazították. A vád szerint súlyosbító körülmény, hogy Liptai Klaudia közismert személyként rossz példát mutat.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, Liptai ügyvédje azonban felmentésért vagy enyhítésért fellebbez. Az ügy elhúzódásához nagyban hozzájárul, hogy Liptai egy éven át nem vette át a vádiratot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.