Iszonyú kínhalálra ítélték a fiókáit védő budapesti vadkacsát

A madár egy napig élt azután, hogy felgyújtották. Van esély, hogy elkapják a tettest.    

Egy csendes kőbányai tóparton történt a brutális állatkínzás. Egy vadkacsát gázspray-vel felgyújtották, majd otthagyták szenvedni.

Bors megszólaltatta Márton András madármentőt, aki szerint az állat sérüléseiből egyértelmű, hogy védekezett, a tojásaira vagy a fiókáira leselkedő veszélyt akarta elhárítani. Ennek kapcsán a helyiek elmondták, hogy mostanában igencsak megfogyatkozott a kacsák száma, az ottani harminc pár közül sok tojó és fióka eltűnt.

Egyértelmű, hogy a felgyújtott vadkacsa a  tojásait vagy fiókáit védte
Egyértelmű, hogy a felgyújtott vadkacsa a tojásait vagy fiókáit védte
Shannon Stapleton / Reuters

Az állatmentők szerdán két bejelentést is kaptak, így találtak rá a madárra. Az információk szerint az Újhegyi lakótelep közelében egy parkosított tónál egy sérült kacsát találtak. Két állatmentő kiment a helyszínre, de amikor meglátták, hogy pontosan mivel is van dolguk, megijedtek. Lefényképezték az állatot, és elküldték a képet Márton Andrásnak, hogy tanácsot kérjenek, hogyan is tudnának segíteni a szerencsétlen madáron. Sajnos azonban a teljesen összeégett állat életét már nem tudták megmenteni, de fájdalomcsillapítókkal és néhány kezeléssel némileg csökkentették a kínjait halála előtt.

A tónál térfigyelő kamerák vannak, így remélhetőleg megkerül majd a tettes. A rendőrségi bejelentés már megtörtént.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.