Ismét van áram Tiszavasvári nyolc utcájában

Ismét van áram Tiszavasvári nyolc utcájában, ahol áramlopások miatt szünetelt csütörtöktől az elektromos szolgáltatás - közölte Szőke Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője vasárnap délután az MTI-vel.

Az utcák felében még szombaton késő este, míg a többiben vasárnap délelőtt kapcsolták vissza az áramot - mondta a helyi képviselő.

Szőke Zoltán szerint "a médiának köszönhető a szolgáltatás újraindítása, mert csütörtöktől hiába fordultak többször is az áramszolgáltató E-ON Zrt.-hez, s kértek segítséget a helyi önkormányzattól is, nem történt semmi.

"Amikor az első hírek megjelentek arról, hogy 200-300 lakás áram nélkül van, és sokban emiatt fűtés sincs, érdekes módon azonnal intézkedés történt szombat este és három-négy utcában újra indították a szolgáltatást, majd vasárnap délelőtt a többiben is" - mondta.

Szőke Zoltán elmondta azt is: vasárnap délelőtt helyi képviselőként egyeztetett a város polgármesterével, Fülöp Erikkel (Jobbik), akitől ígéretet kapott arra, az önkormányzat igyekszik fellépni a legális áramfogyasztók védelmében, érdekében, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő a jövőben az áramlopások miatt.

Az E-ON Zrt. szombati közlése szerint a több napos áramkimaradást az okozta Tiszavasvári nyolc utcájában, ahol sok hátrányos helyzetű ember él, hogy jelentős az áramlopások száma. A körzetet ellátó transzformátorállomás teljesítménye 250 kilowatt, ehelyett azonban 400-410 kilowattot fogyasztanak az ottani háztartások, mivel az áramtolvajok fűtésre is használják az illegálisan vételezett elektromos energiát. A "túlfogyasztás" miatt a transzformátorállomás biztonsági rendszere automatikusan lekapcsol, hogy védje a berendezéseket. Az E-ON Zrt. szakemberei nem győzik cserélni a biztosítékokat, s ilyenkor az utcai hálózatra illegálisan csatlakoztatott vezetékeket is rendre eltávolítják, de ahogy elhagyják a helyszínt, az áramtolvajok ismét csatlakoztatják az elektromos rendszerre a házukat.

A szolgáltató szerint az lenne a megoldás, ha állandó hatósági ellenőrzés lenne az érintett nyolc tiszavasvári utcában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.