Másodfokú riasztás zivatarok miatt Nyugat-Magyarországon

A várható heves zivatarok miatt szombaton kora este ismét másodfokú riasztást adott ki több térségre a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a heves zivatarok miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztások a csepregi, kapuvári, kőszegi, sárvári, sopron-fertődi, szombathelyi, celldömölki, és csornai kistérségek területén vannak érvényben.

Ezekben a megyékben már a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyet akár óránként 90 kilométeres sebességű széllökések kísérhetnek, s akár nagyobb méretű - két centiméter körüli - jégdarabok is hullhatnak. További csaknem 20 térségben ugyancsak a heves zivatarok miatt citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben.

Emellett Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megye több térségében a felhőszakadás miatt elsőfokú riasztás van érvényben. Ami azt jelenti, hogy ezen megyék területén az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A szombat éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint a heves zivatarok miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében másod-, Baranya, Somogy, Veszprém, és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Míg a felhőszakadás miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében van érvényben szintén elsőfokú figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat szöveges figyelmeztetésében azt írta: szombat este és az éjszaka első felében nyugaton, délnyugaton, esetleg eleinte északkeleten, vasárnap a Dunántúl nyugati, délnyugati felén illetve az Északi-középhegységben alakulhat ki zivatar. Néhol heves zivatar is lehet, amelyet akár óránként 90 kilométeres sebességűnél erősebb szél és nagy méretű jégdarabok kísérhetnek. Az intenzív záporokból néhol 20-25 milliméternél is több csapadék hullhat - hangsúlyozta a meteorológiai szolgálat.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.