Ismét eltemették Flicket

Ismét "örök" nyugalomra helyezték Friedrich Karl Flick osztrák-német iparmágnást csütörtökön Veldenben, miután a család visszakapta a 2006-ban elhunyt milliárdos Magyarországon megtalált koporsóját.

A szűk körben lezajlott temetésen a családtagokon kívül újságírók, biztonsági emberek és magas rangú állami tisztviselők voltak jelen - közölte a család szóvivője.

A családi mauzóleumból tavaly novemberben lopták el Flick koporsóját, amelyet az elmúlt hetekben találtak meg Magyarországon és juttattak vissza Ausztriába, ahol előbb az osztrák bűnügyi szakértők vizsgálták meg, majd visszaadták a családnak.

Mint a magyar belügyi szervek elmondták, az ügyben két gyanúsítottat fogtak el, egyikük egy, a cselekmény irányításával gyanúsított 41 éves budapesti ügyvéd, akit őrizetbe vették, és akinek előzetes letartóztatásáról - az MTI információja szerint - csütörtökön dönt a bíróság. A másik egy állandó munkahely nélküli, futárfeladatokra beszervezett 31 éves ercsi férfi, akinek vallomása tette lehetővé az ügyvéd elfogását; ő szabadlábon védekezik.

További négy embert még keres a rendőrség. A csütörtöki újratemetést követően a mauzóleumot biztonsági berendezéssel látják el, hogy meghiúsítsák az esetleges újabb behatolást. Ezeket a munkálatokat a mauzóleumot kialakító Werner Hofmeister karintiai művész felügyeletével végzik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.