Ismét hétvége, ismét futóverseny és útlezárás a belvárosban

A mellrák elleni rendezvény miatt ma forgalomkorlátozásokra kell számítani a pesti belvárosban: a fővárosi Széchenyi István tér és a Széchenyi rakpart egy részét lezárták, a felvonulás útvonalán pedig szakaszosan korlátozzák a járművek haladását.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az egész napos rendezvény helyszíne a Széchenyi István tér, a felvonulást pedig 13.30 és 15.30 között tartják, a résztvevők a Lánchíd, a Clark Ádám tér, a Lánchíd utca, a Döbrentei tér, az Erzsébet híd, a Jane Haining rakpart és az Eötvös tér érintésével térnek vissza a térre.

A lezárások vasárnap 4 óráig lesznek érvényben, ez idő alatt a Széchenyi István tér déli körpályája kétirányúvá válik a József Attila utca felől, így a felvonuláson kívüli időszakban váltakozva halad a forgalom a Lánchíd, illetve a József Attila utca felé. A felvonulás miatti lezárás több autóbuszjáratot is érint, így egy-egy időszakra módosul a 15-ös, a 16-os és a 17-es villamospótló, valamint a 86-os, a 105-ös, a 115-ös, a 916-os és a 990-es autóbusz útvonala.

Szombattól a szentendrei HÉV is rövidített útvonalon jár. Július közepéig Szentendréről, és Békásmegyerről csak a Margit híd budai hídfőjéig közlekednek, onnan a Batthyány téri végállomásig pótlóbuszok viszik az utasokat.

Augusztus 8-áig a budai fonódó villamoshálózat kivitelezője a HÉV-alagút födémjének további megerősítését végzi, oszlopsort épít be a Batthyány téri végállomáson. - közölte a BKK. 

Várhatóan július közepétől augusztus elejéig a Batthyány tér és a Szentlélek tér között pótolják majd a H5-ös HÉV-et, mert a BKV vágánykarbantartást végez a vonalon. Augusztus elejétől 8-áig újra csak a Batthyány tér és a Margit híd budai hídfője között kell majd pótlóbusszal utazni a HÉV helyett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.