Ismerőseitől csalt ki milliókat egy volt ügyvéd

Tíz ismerősétől csalt ki 5 és 75 millió forint közötti összeget egy egykori budapesti ügyvéd a vádirat szerint - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
Szanka Ferenc közölte, a jogász ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség.

A vádlott a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja volt, mielőtt 2009 elején jogerősen fegyelmi úton kizárták. Ezt követően a vádirat szerint jogi, pénzügyi tanácsadói tevékenységet folytatott, a vele üzleti kapcsolatba kerülő, jó anyagi körülményekkel rendelkező ügyfeleknek kiemelkedő haszonnal kecsegtető, ám valótlan befektetési lehetőséget ígért.

A tíz sértettől - akik között külföldi állampolgár is volt - 5 és 75 millió forint közötti összeget vett át, jellemzően euróban. A vádlott által előadott valótlan befektetési lehetőségek között szerepelt többek között mészkőbánya üzemeltetése és bankgaranciák hasznosítása is.

A vádlott a pénzt a befektetések helyett azonban saját maga és családja eltartására fordította. Egy idő után már az egyre növekvő adóssághalmaz is oka volt az újabb csalások elkövetésének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.