Ismeretlen Beatles-filmrészlet került fel a netre

Korábban nem vetített Beatles-filmrészletet tett fel honlapjára egy brit művészeti portál.

A felvétel falatozás közben mutatja a legendás együttes tagjait az 1967-es Magical Mystery Tour című film forgatásának szünetében. A busszal utazó társaság a turné során a somerseti Tauntonban tér be egy kifőzdébe, ahol az együttes a többi utassal együtt frissen sült halat és krumplit eszik a The Space művészeti portálon megtekinthető képsorokon.

A filmrészlet a BBC új dokumentumfilmjének készítésekor került elő. A szalagdarab annak idején a vágószoba padlóján landolt, most azonban önálló rövidfilm született belőle.

A Magical Mystery Tour című filmet 1967-ben sugározta a BBC, de nem aratott sikert bemutatásakor, a kritikusok silánynak minősítették. A BBC Two televízió több mint három évtizeddel később, szombaton ismét műsorára tűzi a produkciót, majd azt a dokumentumfilmet is levetítik, amely a film művészi értékeit és kulturális jelentőségét elemzi.

Pénteken lesz az ötvenedik évfordulója annak, hogy a Beatles első nagysikerű kislemeze megjelent a Love Me Do című számmal - emlékeztetett keddi beszámolójában a BBC online hírszolgáltató. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.