Iskolásokat ment a TEK Óbudán, lezárták a környéket

A rendőrség és a terrorelhárítás lezárta a Mátyáshegy térségét a III. kerületben.

A Kiscelli közben lévő brit nemzetközi iskolánál történhetett valami - írta az Index. Sok rendőrautóról és géppisztolyos TEK-esekről szólnak a helyszíni beszámolók, sőt van, aki mesterlövészeket is látott.

Az ORFK az Index.hu kérdésére megerősítette, hogy reggel háromnegyed 9-kor kaptak bejelentést bombafenyegetésről. A British International Schoolhoz a BRFK és a TEK is kivonult, megtették a szükséges intézkedéseket. Az épületet tűzszerészek vizsgálták át. A rendőrség közlése szerint közveszéllyel fenyegetés bűntettének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, így valószínűleg nem volt valódi a veszély.

„Először csak egy szirénázó rendőrautó jött, fél óra múlva már két TEK-es géppisztolyos és két rendőrautó zárta le az utcát" – mondta az Indexnek egy közelben lakó szemtanú.

Az iskolába közel 700 gyerek jár, őket a kerítést átvágva a Kiscelli Múzeumba menekítették át fél tíz körül.

Az egyik diák a hírportál felhívására leírta, hogy ők mit tapasztaltak. "Úgy kezdődött, hogy fél kilenc körül megszólalt a tűzjelző, akkor protokoll szerint mindenki kivonult a sportpályára, 15-20 perccel később informáltak minket, hogy jött egy hívás arról, hogy bomba van az iskolában. Megjöttek a rendőrök, kivágták a kerítést, és az alsósokat kimenekítették a múzeumba, minket egy 10 perccel később elvittek a tornaterembe, ahol másfél órát töltöttünk. Később kiengedték azokat, akiknek a szülei ott voltak, de csak kisebb csoportokban. A szemben lévő házak tetején is TEK-esek voltak, az iskola előtt kb. 15 TEK-es állhatott, az utca tele rendőrökkel. Civil autós TEK-esekkel is." 

A diákok a szüleikkel mehettek haza, miután azok igazolták magukat, a rendőrök pedig mindenkit átvizsgáltak. Szemtanúk szerint kettő körül már nyugalom volt a környéken, de az ott lakókat még mindig csak lakcímkártya bemutatása után, egy TEK-es kíséretében engedik be a lezárt utcákba.

A BKK közlése szerint lezárták "a III., Bécsi úttól felfelé a Kiscelli utca–Kolostor út útvonalat, a Kiscelli közt, a Remetehegyi út, a Kolostor út, a Folyondár utca és a Mátyáshegyi út egy-egy szakaszát, mert tűzszerészek dolgoznak". A lezárás BKV-járatokat nem érint.

A hatóságok azért vették komolyan a bombafenyegetést, mert a fenyegető pontos helyet és időt is közölt, hogy hol fog robbanni a bomba. Emellett a párizsi terrortámadások után fokozottan figyelnek a hasonló esetekre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.