Szerencse a szerencsétlenségben: nem volt tanítás, amikor a gép lezuhant

Legalább tizenhárom ember, köztük két gyermek halt meg, amikor egy kisrepülőgép egy iskola épületébe csapódott a Fülöp-szigeteki főváros közelében tegnap délelőtt.

A hat üléses Queen Air repülőgép lángokban tört ki, miután Paranaque város egyik iskolájába csapódott - adta hírül a Daily Mail

Nyombiztosítók kutatják át a repülőgép lezuhanásának helyszínét Manila külvárosában
Investigators examine the site of an aircraft crash in Paranaque City, Metro Manila December 10, 2011. A light aircraft crashed into a crowded slum near Manila's international airport on Saturday, killing 13 people, including three children. It destroyed dozens of shanty homes and part of a three-storey school building. REUTERS/Cheryl Ravelo (PHILIPPINES - Tags: DISASTER TRANSPORT)

- Az iskolában szerencsére nem volt tanítás, azonban a tűz gyorsan átterjedt a környező házakra - mondta Florencio Bernabe, a város polgármestere.

Arról még mindig nincs pontos információ, hányan sérültek és haltak meg a becsapódás helyszínen, egyelőre annyi biztos, hogy a gép fedélzetén mindössze a pilóta és a másodpilóta tartózkodott, és mindketten életüket vesztették a balesetben.

Dennis Sirilan főfelügyelő elmondta, látta a levegőben pörögni a gépet, mielőtt az becsapódott az F. Serrano Általános Iskola épületébe, amelyet a becsapódás ereje és a tűz a földdel tett egyenlővé.

A fülöp-szigeteki Vörös Kereszt főtitkára, Gwen Pang elmondta, a balesetben egy csecsemő és egy kisgyerek is életét vesztette, és legalább tíz embert szállítottak kórházba, közülük öt főt súlyos égési sérülésekkel.

A Queen Air gépe röviddel a felszállás után még küldött egy vészjelzést, azonban visszatérni már nem tudott a manilai repülőtérre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.