Iskolákat építtett Malawiban Madonna

A popdíva végre beválthatja korábbi ígéretét: Madonna alapítványának támogatásával március 30-án tíz iskola építése kezdődik meg az afrikai Malawiban.

„Totálisan boldogok vagyunk, hogy végre hozzáláthatunk az iskolák megépítéséhez” – nyilatkozta Madonna, akinek régóta dédelgetett álma, hogy ily módon támogathassa a szegénység sújtotta afrikai országot.

Madonna a 36. Torontói Filmfesztiválon.
Director Madonna arrives on the red carpet for the film "W.E." during the 36th Toronto International Film Festival (TIFF) in Toronto September 12, 2011. REUTERS/Mark Blinch (CANADA - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE TPX IMAGES OF THE DAY)

A projektnek már másodszorra futnak neki, ugyanis néhány évvel ezelőtt komoly kritikák érték az énekesnőt, amiért a Los Angeles-i Kabbala Központtal karöltve szerette volna megvalósítani álmát. Akkor adócsalás gyanúja miatt vizsgálat indult a spirituális szervezet és Madonna ellen, ezért az iskolaépítési terveket jegelték.

Az énekesnő most, második nekifutásra már nem a Kabbala Központot, hanem a nagy tapasztalattal rendelkező jótékonysági szervezetet, a buildOnt választotta társának.

Az iskolák megépítését Madonna jótékonysági szervezete támogatja anyagilag, de a terv megvalósításáért a régió pedagógusainak és tervezőinek kell vállalnia a felelősséget. Az idő szorít, az építkezést haladéktalanul meg kell kezdeni, hogy a jövő év júniusára minden iskola felépüljön, így biztosítva helyet több ezer tanulni vágyó fiú és lány számára.

– Ez a projekt mindig is prioritást élvezett az életemben – mondta Madonna, aki Malawiból fogadta örökbe David nevű fiát és Mercy nevű lányát is.

Egy az Associated Pressnek (AP) adott interjújában az 53 éves énekesnő az általa elkövetett hibákról azt mondta: – Igen, sokat tanultam az elmúlt években. És ma már sokkal több bizalmam van a célunkban, mint eddig valaha, hogy a Malawiban élő gyerekek tisztességes oktatáshoz jussanak.

Úgy tűnik, Madonnának van is oka a bizakodásra, mert a buildOn szervezetben olyan társra talált, amely már eddig is 427 iskolát (ebből ötvenet épp Malawiban) épített világszerte.

– A szervezet több mint 20 éve tevékenykedik ebben a régióban. Szorosan együttműködünk a helyi képviselőkkel is – nyilatkozta Carrie Pena, a buildOn szóvivője.

 

forrás: stern.de

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.