Iskolai bántalmazás szülői segítséggel Gacsályon

Édesapja segítségével bántalmazta 8 éves iskolatársát Gacsályon egy 9 éves fiú; a férfi ellen védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

A 48 éves apa hétfőn délután ment be a Gacsályi Általános Iskolába - mondta Fedor Rita -, és az ebédlőből a karjánál fogva kivitt a folyosóra egy 8 éves tanulót. Kezét és lábát megfogta, a földre kényszerítette, majd 9 éves fiát felszólította: "most ütheted, én is itt vagyok".

A nagyobbik diák többször megütötte és megrúgta társát, a bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor egy tanító szétválasztotta őket. A kisebbik gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A kényszert alkalmazó férfival szemben kiskorú veszélyeztetése miatt is eljárást indítanak; fia az életkora miatt nem büntethető. Fedor Rita elmondta: az a nagykorú személy, aki kiskorút bűncselekmény elkövetésére rábír, öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.