Iskolába ment Harry Potter fia

„Én épp Edinburgh-ben vagyok. Sok szerencsét kívánna a nevemben valaki James S Potternek? Ma indul a Roxfortba." - írta Twitter üzenetében szeptember 1-jén J.K. Rowling.

Az írónő arra utalt, hogy a világ legismertebb varázslótanoncának, Harry Potternek a legidősebb fia, James Sirius aznap kezdte meg első tanévét a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzőben. A regények ismerői tudják, hogy ezen a napon délelőtt 11-kor indul a londoni King's Cross pályaudvar 9 és ¾. vágányáról a Roxfort Expressz.

Kiderült azonban, hogy az ország közepéből, például Rugby vasútállomásáról is megy szerelvény, hisz Anglia távolabbi részében is élhetnek varázslócsaládok. Rugbyben szeptember elsején az induló vonatok közt tűnt fel a tájékoztató táblán a Roxfortba tartó (angolul Hogwarts) Epress. Vágányszámot nem írtak ki, de azt igen, hogy csak varázslók és boszorkányok szállhatnak fel.

J.K. Rowling a Harry Potter könyvek 2007. július 21-én megjelent utolsó kötete óta is aktívan dolgozik azon, hogy életben tartsa a varázsvilágot és folyamatosan tudósít a szereplők sorsáról, vagy oszt meg háttérinformációkat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.