Irányítótoronynak csapódott egy repülőgép Thaiföldön

Legkevesebb egy ember vesztette életét a Thaiföldön kedden történt repülőgép-balesetben: egy belföldi járat leszállás után megcsúszott és egy toronynak ütközött.

Balesetet szenvedett kedden egy thaiföldi légitársaság belföldi járata leszállás után Szamuj szigetén, tíz ember életét vesztette, negyvenen megsérültek - közölte helyi hírforrásokra hivatkozva az MTI. A CNN értesülése szerint viszont egyedül a pilóta halt meg a balesetben, harmincheten megsérültek. A BBC is egy halálos áldozatról tud, illetve hét sérültről, akik közül négyen brit állampolgárok.

A távirati iroda jelentése szerint a Bangkok Airways járata legalább hetven emberrel a fedélzetén földet érés után megcsúszott, letért a kifutópályáról, és nekiütközött egy használaton kívüli irányítótoronynak. A baleset feltehetően az esős időjárás miatt történt. Az ATR72-es típusú kétmotoros, légcsavaros repülőgépen 68 utas tartózkodott, valamint a két pilóta és két utaskísérő. A gép Thaiföld déli részén fekvő Krabi városából tartott a népszerű üdülőhelyre, Szamuj szigetére. A balesetet követően a repülőteret lezárták.

A tragédiáról vezető helyen számoltak be a helyi médiumok is. A Bangkok Post idézi a Bangkok Airways légitársaság vezetőjét, Puttipong Prasarttong-Osoth kapitányt, aki sajtótájékoztatóján arról számolt be: a gép fedélzetén 68 utas, 2 pilóta és 2 légiutaskísérő utazott, és valamennyi utas külföldi állampolgár (Olaszországból, Angliából, Spanyolországból, Németországból, Svájcból, illetve Izraelből).

A Bangkok Post értesülése szerint az egyik pilóta, Chartchai Pansuwan vesztette életét, aki 19 éve dolgozott a légitársaságnál. A légitársaság elnökének beszámolója szerint hat utas sérült meg, közülük négyen súlyosan.

A baleset után a Thai Airways két Szamuj-ra indított járatát törölte, emiatt több mint kétszáz utas rekedt a bangkok-i repülőtéren.

A Bangkok Airways thaiföldi légitársaság ATR72-es kétmotoros gépe körül mentők és rendőrök állnak
Szamuj-sziget, 2009. augusztus 4. A Bangkok Airways thaiföldi légitársaság ATR72-es kétmotoros gépe körül mentők és rendőrök állnak 2009. augusztus 4-én, miután 72 emberrel a fedélzetén leszállás közben lecsúszott a leszállópályáról és egy használaton kívüli irányítótoronyba rohant. A baleset következtében egyes értesülések szerint a pilóta, mások szerint még kilenc utas is életét vesztette, sokan sérüléseket szenvedtek. (MTI/EPA/Szitthipong Csareondzsaj )
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.