Intő jel: a szentmise alatt kis híján rázuhant a hívekre a vakolat

A napokban tartott szentmisén egy tégla méretű vakolatdarab esett a padsorok közé a nagymányoki templomban. Senki sem sérült meg, de Karl Béla polgármester szerint ez intő jel, hogy a templom rekonstrukcióját nem lehet tovább halogatni – írja a teol.hu

Amióta kiderült, hogy a nagymányoki templommal statikai gondok vannak, arra törekszünk, hogy mihamarabb orvosoljuk az évek alatt kialakult problémát – szögezte le a városvezető.

Ám ezt önerőből sem az önkormányzat, sem a helyi római katolikus egyházközség nem tudja megfinanszírozni. A költségeket az is növeli, hogy az épületet korábban országos műemlékké nyilvánították, ezért a polgármester úgy véli, a felújítást az államnak kellene megoldania.

Közel három éve elkészültek a szükséges vizsgálatok. Akkor 50-60 millió forintba került volna a teljes helyreállítás, ma már megközelítheti a 80 milliót is – mondta Karl Béla.
Várady János plébános a Tolna megyei lapnak elmondta, több pályázatot adtak már be az önkormányzattal karöltve a felújításra, de sajnos ez idáig egyik sem nyert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.