Intercityvel ütközött egy izotópszállító Ceglédnél

Egy Intercity szerelvény és egy sugárzó izotópot szállító kisteherautó ütközött össze kedd délelőtt a Cegléd és Nyársapát közötti vasúti átjárónál. A kisteherautó utasai súlyos sérüléseket szenvedtek, de sugárzó anyag nem került a szabadba.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába délelőtt 11 óra után érkezett bejelentés arról, hogy Cegléd közelében egy vonat és egy kisteherautó összeütközött – tudatta közleményében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A vasúti szerelvényen 132 utas tartózkodott, közülük senki sem sérült meg. A kisteherautó két utasa azonban megsérült, egyiküket súlyos életveszélyes, másikukat súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A kisteherautó mintegy 25 kilogramm veszélyes árut, a jármű okmányai szerint iridium 192 izotópkapszulákat szállított egy kisméretű konténerben. Az anyag pontos azonosítása jelenleg folyik, tekintettel arra, hogy a konténeren szelént tüntettek fel. A nagy erejű ütközés következtében a konténer rögzítése megsérült, és a kisteherautóról leszakadt, s megsérült, de veszélyes anyag nem került a szabadba, mivel a kapszulák nem törtek össze.

Tűzoltók dolgoznak a Napfény InterCity mellett
Cegléd, 2012. december 11. Tűzoltók dolgoznak 2012. december 11-én Cegléd közelében egy Szegedre tartó Napfény InterCity vonat mellett, amely összeütközött egy veszélyes árunak minősülő izotópkapszulákat szállító kisteherautóval. A mérések szerint nukleáris sugárzástól nem kell tartani. Az autó a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, a járműben ketten súlyosan megsérültek, a vonaton senkinek nem esett baja, de a mozdony megrongálódott. MTI Fotó: Mészáros János

A balesetet vélhetően az okozta, hogy a kocsi piros jelzésnél hajtott a sínekre. 

A kisteherautóval ütköző Napfény InterCity egy másik mozdonnyal háromnegyed 3-kor indulhatott tovább Nagykőrösre, ahol az utasok át tudtak szállni egy másik járatra, a menetrend szerinti közlekedés viszont fokozatosan csak az esti órákra állhat helyre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.