Inkább hagyta megfulladni a saját lányát, mint hogy a vízimentők segítsenek rajta

A családjával Dubaiban nyaraló apa nem akarta, hogy ismeretlen férfiak – nevezetesen a vízimentők – hozzáérjenek a gyermekéhez, és maga akadályozta meg a segítségnyújtást.

„Ez egy olyan eset, amelyet soha nem fogok elfelejteni” – mondja Ahmed Burkibah alezredes. A dubai rendőrség mentési ügyosztályának a helyettes vezetője az Emirates 24/7 portálnak mesélt arról a megdöbbentő incidensről, amely a város tengerpartján történt nemrég. Egy „ázsiai” férfi éppen a családjával piknikezett a parton, amikor a tengerben játszadozó gyermekei közül az egyik, egy húszéves lány a vízben elkezdett segítségért kiáltozni.

Két vízimentő észre is vette, hogy a lány fulladozik, és azonnal a segítségére indultak, de az apa megakadályozta, hogy gyermekét kimentsék, erőszakkal visszahúzta a vízimentőket. Azzal, hogy hozzáérnek, megszégyenítik és meggyalázzák a lányát. Inkább lássam holtan, mint hogy idegen férfiak érjenek hozzá – kiabálta a férfi. A lányát nem tudták megmenteni. Belefulladt a tengerbe.

Az apát később letartóztatták a dubai hatóságok, és eljárást indítottak ellene hivatali kötelesség teljesítésének a megakadályozása vádjával. Burkibah elmondása szerint a lány most is élne, ha az apja nem veti közbe magát. „Ami történt, megdöbbentett engem és mindenki mást is, aki részese volt az ügynek” – mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.