Ingyenesen ivartalanítják az örökbe fogadott szukákat

Ingyenesen ivartalanítja egész évben az Illatos úton örökbe fogadott szuka kutyákat születésszabályozási programja keretében a Vigyél Haza Alapítvány.
Mint közleményükben írják, nem csupán az utcára dobott vagy elkóborolt kutyák jelentenek súlyos problémát, hanem a felelőtlenül szaporított állatok évről évre növekvő száma is. Az állapot megoldására a Vigyél Haza alapítvány 2016. március 10-től valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását átvállalja, akiket magyar magánszemély közvetlenül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) Állategészségügyi Szolgálattól vagy a Vigyél Haza Alapítványtól fogad örökbe.

Az ivartalanítással megelőzhető, hogy az örökbe adott kutyák akár évente két alom nem kívánt szaporulattal gyarapítsák az esélytelen, gazdára várók egyre bővülő számát - közölte a szervezet.

Az alapítvány hét éve az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál lévő kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során eddig mintegy 700 állatot segítettek gazdához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.