Ingyenes próbaérettségi öt nagyvárosban

A Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos, ingyenes előkészítője, a Studium Generale a tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezi nyílt próbaérettségi napját január 19-én. A rendezvény nyilvános, bárki részt vehet rajta.

Az érdeklődők matematika, történelem és közgazdaságtan tárgyakból tesztelhetik tudásukat emelt- vagy középszinten. Idén először Budapest mellett négy nagyvárosban, Pécsen, Szegeden, Miskolcon és Győrben is lehet próbaérettségit tenni.

A tesztvizsgákat a Corvinus önkéntes hallgatóiból álló szervezet tagjai állítják össze. A feladatsorok struktúrájukban és követelményeikben teljes mértékben megfelelnek az Oktatási Hivatal által meghatározott elvárásoknak. A próbaérettségire a valós érettségivel megegyező időkorláttal, folyamatos tanári felügyelet mellett kerül sor, ügyelve a felhasználható segédeszközökre és az önálló munkára. A tét nélküli próbaérettségi megírása szimulálja a vizsgakörülményeket, az ott elért eredmény pedig segít abban, hogy pontos képet adjon az egyes tárgyakból rendelkezésre álló jelenlegi tudásszintről.

A szervezet célja, hogy a tanulók rutint szerezzenek, mely segíteni fog az éles érettségi vizsga során előforduló stressz leküzdésében és visszajelzést is kapjanak jelenlegi tudásszintjükről. A részvétel csupán egy ingyenes regisztrációhoz van kötve, mely megtehető a www.studiumgenerale.hu vagy az „SG Próbaérettségi Nap” Facebook oldalakon keresztül. A jelentkezés határideje 2014. január 12.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.