Lélekmentő lovaglás ingyen

Ingyenes lovaglási lehetőséget kínál az érdeklődőknek a Nyitott Lovardák programsorozat; az ország 50 lovardája a nyári szünet elejéig több mint 100 alkalommal várja látogatóit.

Az ötödik alkalommal megrendezett program célja megismertetni a látogatókkal a lovaglás szépségeit, eloszlatni azokat a téveszméket, hogy a lovaglás veszélyes, drága, nem biztonságos. A lovaglás javítja a testtartást, növeli az önbizalmat, a felelősségérzetet, a lovas előtt kitágul a világ, hiszen lélekemelő tevékenységet végez a friss levegőn egy élő állattal - mondta el Maus András szervező csütörtökön.

Kiemelte: a május elején kezdődő programsorozat keretében a lovaglási lehetőség mellett a látogatók szóbeli tájékoztatás kaphatnak a többi között a lovardákról, a lovakról és a szerszámozásról. A látogatókat kocsizás, lovasbemutatók, magyar ménesek bemutatkozása, pónilovaglás, hagyományőrző programok szórakoztatják a lovas íjászat és csikósbemutató mellett.
A programok között szerepel a patkolókovács-bemutató, őshonos állatok megtekintése, ügyességi vetélkedő és játszóház is. Az elmúlt évekhez képest új elem a western- és a terápiás lovaglás - tette hozzá.

A nyílt napok időpontjait, helyszíneit és a konkrét programokat a www.lovasok.hu címen találják meg az érdeklődők. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, hogy a lovardák megfelelően felkészülhessenek a várható látogatói létszámra.
A visszajelzések pozitívak, mindig újabb lovardák csatlakoznak a kezdeményezéshez, bár mindig akad lemorzsolódó is.

A programokon a családok, gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen látott vendégek, hiszen azt szeretnék elérni, hogy a lehető legtöbb érdeklődő megismerhesse a lovat, a lovaglást, s ez által növekedjen a hazai lovasok száma, divatba jöjjenek a lovas sportok, de legalább javuljon azok általános megítélése - hangsúlyozta Maus András.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.