Godspot: ingyen wifi háromezer német templomban

Az isteni csatlakozási pontokat a református templomokban üzemelik majd be. A jövő héten rögtön 220 parókiában kezdik meg működésüket a Godspotok.

Az egyik első ilyen speciális templom a berlini Gendarmenmarkt téren álló Francia katedrális lesz. Ez az első alkalom, hogy egy országos vallás ilyen szolgáltatást nyújt – írja a Local.

"Az emberek nem kevésbé spirituálisak, mint korábban, csak megváltoztak a kommunikáció terepei. A kommunikáció egy része a digitális közösségi hálózatokon és közösségekben történik" – mondta el az egyház informatikai főnöke, Fabian Kraetschmer. "A Godspottal (az angol Isten és a hotspot szavak összevonásából képzett szójáték) biztonságos és megbízható otthont akarunk nyújtani a digitális világban."

A wifi a templomon belül és kívül egyaránt ingyenesen elérhető lesz, regisztráció vagy bejelentkezés nélkül. A felhasználókat egy olyan oldalra irányítják majd az első kapcsolódáskor, ami a templom épületéről és a helyi parókiáról szóló információkat tartalmaz.

Az egyház azt ígéri, hogy nem lesznek majd hirdetések, és nem tárolják vagy adják tovább a felhasználók adatait harmadik félnek. 

Németországban épp most akarja megszüntetni a kormány azt a szabályt, hogy a hálózat üzemeltetői felelősek a felhasználók tetteiért – ahogy a szerzői jog esetében is. Az egyház hálózata azonban még a jogszabály eltörlése előtt megkezdi a működését, ezért az egyház két berlini céget jelölt meg hivatalos szolgáltatóként. Az esetleges jogi panaszokkal őket lehet majd keresni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.