Ingyen marihuána jár a szegényeknek

A kaliforniai Berkeley városi tanácsa egyhangúlag elfogadta azt a javaslatot, amely szerint akiknek éves jövedelme nem éri el a 32 ezer dollárt, ingyen kaphatja az orvosi marihuánát.

Jövő nyáron szeretnék bevezetni a programot, amelynek keretén belül az orvosi marihuánát árusító gyógyszertárak és beteggondozók kötelesek készleteik 2 százalékát azoknak a helyieknek adományozni, akiknek éves jövedelmük nem éri el a 32 ezer, egy négyfős család esetében pedig 46 ezer dollárt - írja a Huffington Post.

"A városi tanács biztosítani szeretné az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők és a hajléktalanok számára is, hogy hozzájussanak az orvosi marihuánájukhoz, az orvosságukhoz" - idézi a lap a Berkeley városi tanács egyik tagját, Darryl Moore-t. 

A város polgármestere is szorgalmazza, hogy a kevésbé tehetős réteg ingyen juthasson hozzá az orvosi célra szánt fűhöz. Mint Tom Bates mondja, sok olyan történetet hallani beteg emberekről, akiknek nincs pénzük a marihuánára, mert drága, és így rengeteget kell szenvedniük.

Sokan mégis ellenzik a lépést. "Ez egyszerre nevetséges és őrült ötlet" - fakadt ki Ron Allen püspök, aki nem érti, miért akar a városvezetés drogot zúdítani a szegényekre.

Ugyanakkor több orvosi rendelőnél úgy gondolja, hogy nem sok minden fog változni, hiszen sokan eddig is ingyen adományozták el a felírható gyógyszerek egy kisebb részét. "Úgy gondolom, hogy akkor merülne fel probléma, hogy több adag cannabist adnánk, mint amennyire jogosan igény van" - nyilatkozta Sean Luse, az egyik beteggondozó vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.