Influenzajárvány miatt látogatási tilalom több kórházban

Az influenza terjedése miatt csütörtöktől részleges, illetve teljes látogatási tilalmat rendelt el több közép-magyarországi kórházban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) - közölte szerdán.

A látogatási korlátozásra azért van szükség, mert a közép-magyarországi régió területén folyamatosan emelkedik az  influenzára jellemző tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Így az ÁNTSZ regionális intézetének tiszti főorvosa látogatási  tilalmat rendelt el a régió területén működő szülészeti, csecsemő-  és újszülött-, intenzív terápiás, transzplantációs, hematológiai és  onkológiai osztályokon, továbbá a koraszülött intenzív centrumokban.
A kórházigazgatók saját hatáskörben - a helyi megbetegedési  helyzet függvényében - más osztályokon is elrendelhetnek látogatási  tilalmat.

Pest megye keleti részén a kiemelkedően magas influenzás  megbetegedések miatt teljes látogatási tilalom van a kistarcsai Flór  Ferenc Kórházban és a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban.

Az ÁNTSZ közölte azt is, hogy a háziorvosoknál jelenleg is  rendelkezésre áll az influenza elleni térítésmentes oltóanyag a  krónikus betegségben szenvedők és a 60 éven felüliek részére.

Zalában is átlépte a járványos szintet az influenzaszerű  megbetegedések aránya, bár még csak enyhe mértékben, és jelentősen  nőtt az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Zala megyében Keszthely, Hévíz és Zalaszentgrót térségében a  legmagasabb a fertőzöttség, míg Szabolcsban különösen erős az  influenza aktivitása Nyíregyháza, Ibrány, Nagyhalász, Nagykálló és  Tiszavasvári környékén. A megbetegedések gyakorisága a négy  körzetben a megyei átlagnak csaknem a kétszerese, a regionális  átlagnak pedig - a régióhoz Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és  Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tartozik - a háromszorosa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.