Indul a IX. Coop Rally

A minőségi magyar termékekre hívja fel ebben az évben is a figyelmet a Coop Rally, ez a cél egybevág a kormány stratégiájával is – hangzott el a holnap induló szakmai program sajtótájékoztatóján Budapesten. Az esemény fővédnöke az előző évekhez hasonlóan ezúttal is dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a IX. Coop Rally országos sajtótájékoztatóján kiemelte: a most kezdődő, 2014-2020-as uniós támogatási periódus egyik legfontosabb feladata a magyar élelmiszeripar megerősítése. Ennek alapja az élelmiszer-ipari fejlesztési stratégia lehet, amelyet hamarosan elfogad a kormány. Az erre vonatkozó pályázatok kiírásánál kiemelt szempont lesz a mikro-, kis- és közepes vállalkozások támogatása, hogy minél több helyi élelmiszer kerüljön a fogyasztókhoz. Az államtitkár szerint fontos ugyanakkor a nagy gyártók megerősítése is, hogy a korszerűbb technológiának köszönhetően a külhoni és a belföldi piacokra egyaránt tudjanak termelni. Hangsúlyozta azt is: a legfontosabb, hogy a fogyasztók minél több magyar terméket vásároljanak; az olyan rendezvények, mint a Coop Rally, sokat segítenek e téren.

Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta: 2013-ban a COOP Csoportnak sikerült növelni az árbevételét. Ez azért kiemelendő, mivel a dohányforgalmazás változása miatt a társaság két év alatt 12 százalékos forgalomvesztést szenvedett el. Ezt fegyelmezett munkával, új partnerek bevonásával, illetve a Profi-Match üzletek átvételével sikerült kompenzálni – emelte ki. Tavaly a COOP Csoport a forgalmat tekintve a második, piaci részesedés terén pedig a harmadik volt a hazai üzletláncok között.

Az 1650 településen jelenlevő, 32 ezer főnek munkát adó üzletlánc csaknem háromezer üzletében a bevétel-növekedést segítették az üzletpolitikai fejlesztések is – fogalmazott Tóth Géza. Ezek között a hálózat bővítését, a környezettudatos és energiatakarékos technológiai fejlesztéseket, az informatikai rendszer kiterjesztését, illetve az arculatmegújítási programot emelte ki. Mint elmondta, az online kasszákra való átállás a csoportnál 3658 pénztárgépre terjedt ki.

Fontos volt a COOP sajátmárkás termékeinek bővítése is – jelenleg három kategóriában több mint 900 ilyen terméket forgalmaznak. Folytatódik a törzsvásárlói rendszer bővítése, amelynek jelenleg több mint 826 ezer tagja van. A szolgáltatások 990 település 1806 üzletében érhetők el, a cél az, hogy ezeket jövőre a hálózat minden középkategóriás üzletében bevezessék.

A társadalmi felelősségvállalás fontosságáról beszélt a megnyitó sajtótájékoztatón Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke. Kiemelte: a szövetkezeti rendszerből kinőtt, az egész országot lefedő COOP országos akciói három pilléren nyugszanak. Ezek egyike a COOP Segély Alapítvány, amely 2010-2014 között több mint 91 millió forint segítséget nyújtott. A másik a Magyar Olimpiai Bizottság támogatása – a COOP 2013 óta a MOB gyémántfokozatú támogatója. A harmadik pillér az idén kilencedik alkalommal megrendezendő Coop Rally. A kétnapos eseményen résztvevő közel 70 cég évente mintegy 2000 milliárd forintos forgalmat bonyolít le a hazai élelmiszer-kereskedelemben, és a COOP Csoporttal együtt több mint ötvenezer munkavállalót képvisel.

Az idei rali több mint 700 kilométert tesz meg a Dunántúlon. A mezőny csütörtök reggel a Zwack Unicum Nyrt. dunaharaszti gyárától indul, a szakmai program következő állomása a Mecsek Füszért pécsi központja, ahol a résztvevők helyi termelőkkel is találkozhatnak. Ezután a Kométa 99 Zrt. kaposvári, majd a Sole-Mizo Zrt. marcali telepe következik, a nap Zalakaroson ér véget. Pénteken a Sió-Eckes Kft. siófoki gyára az első állomás, amelyet két veszprémi helyszín, az Unilever Magyarország Kft. Algida-termékeket gyártó telepe, illetve a POLUS-COOP Zrt. központja követ. Innen a mezőny Gicre, a részben a COOP tulajdonában lévő Gici Tej-Tejtermék Kft.-hez látogat el és ér célba. Az ünnepélyes eredményhirdetés péntek este Sárváron lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.