Indiai származású hölgy lett Amerika szépe

Történelmet írt vasárnap Nina Davuluri, aki Amerika első indiai-amerikai szépségkirálynője lett. Az idei verseny különösen sokszínű volt.

A New Yorkot képviselő 24 éves orvostanhallgató magánkívül volt az örömtől, a Reuters riporterének azt nyilatkozta: rendkívül boldog, amiért ez a szervezet értékeli és díjazza a különbözőséget, amit a mezőny sokszínűsége is bizonyít. „Nagyon boldog vagyok, hogy én lehetek az első indiai Miss Amerika” – mondta.

Nina Davuluri
Miss America contestant, Miss New York Nina Davuluri reacts as she is chosen as winner of the 2014 Miss America Pageant in Atlantic City, New Jersey, September 15, 2013. Davuluri, 24, won the 2014 Miss America Pageant on Sunday, giving the prize to Miss New York for the second year in a row. REUTERS/Lucas Jackson

A versenyben a hölgyeknek a személyes interjúk mellett kérdésekre kellett válaszolniuk a színpadon. Nina Davuritól azt kérdezték, mit szól Julie Chen televíziós személyiség plasztikai műtéteihez. Miss Amerika elmondta, hogy személy szerint ellenzi a szépészeti beavatkozásokat, mert a különbözőséget ünnepelni kell. A királynő a tehetség fordulóban egy klasszikus bollywoodi fúziós táncot adott elő.

A győztes 50 ezer amerikai dollárt kap, amit Duvari a tanulmányaira akar fordítani.

Az idei Miss Amerika versenyzői közül többen is címlapra kerültek a közelmúltban. Iowa szépe, Nicole Kelly például azzal, hogy bal alkar nélkül született, Theresa Vail (Miss Kansas), aki a Nemzeti Gárda őrmestere, az első olyan versenyző, aki tetoválást viselt.

Az eredményhirdetést követően a rasszista és nemzeti érzelmű kritikák sem maradtak el. Todd Starnes, a Fox csatorna műsorvezetője például azt mondta, Miss Kansas azért volt esélytelen a győzelemre, mert igazi amerikai értékeket képviselt.

A világversenyre delegáló Miss USA nem azonos a Miss Amerikával, melyet már 1920-as években is megrendeztek, s melynek győztese semmilyen nemzetközi megmérettetésen nem vesz részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.