Íme a legszexibb Bond-lány!

A James Bond-filmek legjobb fürdőruhás pillanatairól döntött nemrég a brit közönség. Az eredmény nem okozott túl nagy meglepetést, az 1962-es Dr. No szőke hősnője hófehér bikinijében máig feledhetetlen.

A Debenhams áruház által kiírt szavazás arról kérdezte az embereket, melyik fürdőruhás jelenet volt számukra a legemlékezetesebb a James Bold-filmek történetében – írta a Daily Mail.

Az első helyet végül toronymagasan Ursula Andress szerezte meg, aki a legendás hófehér, csatos bikiniben film- és divattörténelmi pillanatot is írt.

A most 76 éves színésznőt – a Dr. No című filmben volt Sean Connery partnere – minden bizonnyal a hatvanas évek szexszimbólumává tette. A jelenetet pedig, amikor hófehér bikinijében kisétál a habokból, 2003-ban minden idők legszexisebb mozis pillanatának választották meg.

Ursula a fehér bikinijében férfinézők milliónak dobogtatta meg a szívét
Ursula-Andress-in-Bikinis-Guess-Who-Was-Voted-Best-Bond-Beach-Body-of-all-Time

Noha az első bikinit már 1946-ban bemutatták egy párizsi divatshow-n, a falatnyi ruhadarab még az '50-es években is tabunak számított. A színésznő bikinijét a film jelmeztervezője, Tessa Prendergast alkotta meg.

A fehér bikinit pamutból varrták, a bugyihoz egy széles, csatos övet tettek, erre rögzítették a kést, a melltartó gyűrt anyagból és keskeny pántokkal készült.

Nem lehet véletlen az sem, hogy éppen a film bemutatása után nőtt meg ugrásszerűen a kereslet a hasonló fürdőruhák iránt.

A legelső Bond-lány kultikus bikinije amúgy kis híján a szemétben végezte, a színésznőnek ugyanis olyan sok holmija maradt meg különböző filmekből, hogy azt sem tudta, mihez kezdjen velük.

A fehér fürdőruhacsodát végül az egyik barátnője tanácsára mégis megőrizte, 2001-ben egy árverésen 60 000 dollárért kelt el.

A második hely Halle Berryé lett, aki Ursuláéhoz nagyon hasonló stílusú, ám narancssárga bikiniben törte össze a szíveket a Halj meg máskor ügyeletes szépségeként. A Debenhams szakemberei szerint egyáltalán nem véletlen, hogy Ursula és Halle lett a két legszexibb Bond-lány, szemet gyönyörködtető, gömbölyű idomaik ugyanis 40 év alatt sem mentek ki a divatból.

Meglepetést okozott viszont, hogy maga James Bond, vagyis legutóbbi megformálója, Daniel Craig is a listára került, mégpedig igen előkelő helyen: a Casino Royale főhőse égszínkék fürdőnadrágos jelenetével csípte meg a harmadik helyet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.