Íme, 2012 Grammy-esélyesei!

Tegnap este kihirdették a 2012-es Grammy-díjra jelöltek listáját: Kanye West hét, Adele, a Foo Fighters és Bruno Mars hat, Rihanna öt, Lady Gaga pedig három díjat zsebelhet be a gálán.

Jövőre immár 54. alkalommal kerül megrendezésre a Grammy díjátadó. A Grammy a világ legrangosabb zenei díja, ahogy mondani szokás: ez a ceremónia a zenei világ Oscar gálája.

Tegnap éjjel a CBS jelenette be a 2012-es Grammy-díjra jelöltek listáját. A teljesség igénye nélkül íme néhány jelölt:

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Kanye West a díjátadó nagy esélyese hét jelölésével. Szóló karrierjét és Jay-Z-vel való közös munkáját egyaránt díjazhatják. Közös számukat, az Otis-t Az év rap előadása kategóriában és a Legjobb rap dal kategóriában is jelölték, erre a díjra egyébként az All Of The Lights című számmmal is esélyes, mellyel Az év dala kategóriában is magáénak tudhat egy jelölést. Watch The Throne című és My Beautiful Dark Twisted Fantasy című albumaival pedig ringbe száll A legjobb rap albumnak járó díjért is.

Nem okoz túl nagy meglepetést, hogy a brit popikon, Adele is több díjjal térhet haza. Jelölték Az év felvétele kategóriában Rolling In The Deep című számát, Az év lemeze kategóriában 21 című lemezét, Az év dala kategóriában szintén a Rolling in the Deep című számával kel versenyre, e mellett jelölték A legjobb női pop előadó, A legjobb pop album és a Legjobb pop előadás kategóriákban is.

Bruno Mars-nak is minden esélye megvan, hogy jó pár díjat bezsebeljen, jelölték Az év felvétele, Az év dala, Az év lemeze, a Legjobb pop előadás a Legjobb pop album és Az év producere kategóriában is.

A Foo Fighters is bezsebelhet jó néhány díjat (Az év lemeze, Legjobb rock előadás, Legjobb hard rock/ metál előadás, Legjobb rock dal, Legjobb rock album,...), és valószínűleg Lady Gaga és Rihanna sem távoznak majd  üres kézzel a gáláról.

A teljes listát megtekinthetik ide kattintva.

A díjátadóra 2012. február 12-én kerül majd sor a Los Angeles-i Staples Centerben.

 

 

Kanye West vezeti a jelöltek listáját.
Rappers Kanye West (L) and Jay-Z perform during the Victoria's Secret Fashion Show at the Lexington Armory in New York November 9, 2011. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.