Íme, a színészek, akik nem érik meg a pénzüket

Eddie Murphy a legtúlfizetettebb filmsztár az elmúlt egy évben a Forbes magazin legfrissebb listája szerint. A sztárgázsik és a filmek jegybevételének arányából kialakult rangsorban az egykori nagy nevettetőt Katherine Heigl és Reese Witherspoon követi.

A lista készítésénél Hollywood azon színészeinek bevételét vették alapul, akik az elmúlt 3 évben 3 szuperprodukcióban szerepeltek.

Eddie Murphy legutóbbi filmje, a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? premierjén.
Cast member Eddie Murphy arrives for the premiere of the film "Tower Heist" in New York October 24, 2011. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)

A Forbes magazin szerint Eddie Murphy karreirje egyszerűen összeomlott,  az utóbbi évek olyan bukásai miatt, mint Az üresfejű vagy az Ezer szó. A tavaly kifizetett gázsijának minden dollárjából csak 2,3 dollár jött vissza a kasszáknál, amivel átvette a negatív toplista vezetését az előző győztestől, Drew Barrymore-tól.

Katherine Heigllel sem járt jól az amerikai filmipar, minden egyes dollár után, amit az elmúlt 3 filmjében kifizettek neki, mindössze 3 dollár 40 centet hozott a konyhára. A szingli fejvadász című mozija nagy bukás volt, a becslések szerint 40 milliót költöttek a produkcióra, és mindössze 37 millió dollár jött vissza. Ugyanakkor a színésznő a Forbes szerint javíthat helyzetén, legközelebb ugyanis a The big wedding című filmben láthatjuk viszont, olyan nagyágyúk mellett, mint Robert De Niro, Susan Sarandon vagy Amanda Seyfried, van tehát esély arra, hogy a nagy nevek több nézőt vonzanak majd a mozikba, mint Heigl korábbbi filmjei.

Reese Witherspoon minden ráköltött 1 dollár után 3 dollár 90 centtel örvendezteti meg a filmstúdiókat, ezzel pedig ő a harmadik legtúlfizetettebb színésznő. Ennek ellenére igen keresett Hollywoodban, ugyanakkor mostanában filmjei nem túl sikeresek. A Honnan tudod? című produkció 120 millió dollárból készült, de csak 49 milliós jegybevételt hozott. A Kémes hármas valamivel jobban szerepelt, de annyit azért nem hozott a konyhára, hogy a színésznő kikerüljön a Top 3-ból.

A tízes listán van még Sandra Bullock, Jack Black, Nicolas Cage, Denzel Washington, Adam Sandler és Ben Stiller is, akinek hatalmas gázsija van, filmjei is elég jól szerepelnek, egy kivételével: a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? című film hatalmas bukás volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.