Íme, a nol olvasóinak kedvenc karácsonyi slágerei!

Összesen tizenhat dalt felsorakoztató listánkon olyan népszerű hazai és külföldi pop-rock slágerek szerepeltek, melyeket évről-évre sűrűn hallhatunk az ünnepek alatt. Lezárult a szavazás: a Wham! mindent vitt, a Piramis és a Neoton Família közt erős volt a verseny.

Az abszolút győztes a Wham! Last Christams című slágere lett 364 szavazattal. A magyar számok közül a Piramis Ünnepe és a Neoton Família Ha elmúlik karácsonya mindvégig fej-fej mellett haladt, de végül, hajszálnyi különbséggel (6 szavazat) az előbbi került ki győztesként 184 szavazattal.

 

 

Az abszolút lista első három helyezettje:

Wham! – Last Christmas: 364 szavazat
Bing Crosby - White Christmas: 239 szavazat
Celine Dion – So This is Christmas: 193 szavazat

A szavazás december elsején indult, és 19-én délután egy órakor zárult le. A világslágerekre összesen 1322 szavat érkezett, míg a magyar számokra jóval kevesebben, összesen 819-en szavaztak. Ennek oka – ahogy azt olvasóink is jelezték – valószínűleg az, hogy sokan hiányolták az olyan klasszikus énekek, mint a Mennyből az angyal, vagy a Csendes éj. Mivel ezek az énekek véleményünk szerint külön kategóriát alkotnak, az ünnepek alatt újabb szavazást indítunk majd, hogy megtudjuk, mely dalokat éneklik olvasóink legszívesebben a karácsonyfa alatt (a kategória „versenyzőire” szívesen fogadunk ajánlásokat hozzászólásaikban).

Részlet az Igazából szerelem (Love Actually) című filmből
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.