Íme, a legújabb Guinness-rekordok

A világ legnagyobb kutyája, a legalacsonyabb bika, a legidősebb tornász, vagy a leghatalmasabb tekerhető kerékpár – idén is kihirdették a világ legjeit. A 2013-as Guinness Rekordok Könyve 22 nyelven, több mint 100 országban jelent meg.

Az interneten már bárki megrendelheti a rekordok könyvének legújabb kiadását, mely csütörtökön jelent meg az Egyesült Államokban és több más országban. Szemezgetünk, mik is kerültek a legek könyvébe idén.

Rekorder lett például az egyiptomi származású Moustafa Ismail, aki a világ legnagyobb bicepszével büszkélkedhet –adta hírül a Reuters hírügynökség.

Bebizonyosodott, hogy az angliai Sharran Alexander a legnehezebb sportolónő 203,21 kg-os súlyával, a világ legidősebb tornásza pedig a német Johanna Quaas is, aki noha már 86 éves, máig rendszeresen edz a párhuzamos rúdon.

A legalacsonyabb bika, Archie 16 hónapos, és mindössze 76,2 cm magas, nála jóval magasabb Zeusz, a kutya, aki napi 14 kiló eledelt eszik, 70 kilót nyom, és 1,12 méter.

Bettina Dorfmanné a világ legnagyobb Barbie baba gyűjteménye, már 15 ezer darabbal büszkélkedhet, egy japán hölgy pedig a Hello Kittykért rajong szenvedélyesen. 

A könyvben bemutatják még a világ legnagyobb tekerhető kerékpárját, a legfiatalabb profi dobost, de még a legnagyobb mohikán-haj is helyet kapott benne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.