Íme, az Oscar-menü!

Bélszín, briós, sült krumpli, skót whisky - többek között ezekkel csillapítják majd éhüket-szomjukat a gála résztvevői. Már csak pár nap és szurkolhatunk a Saul fiának!

A nívós vendégseregre Wolfgang Puck főz majd, aki már 22. éve a díjátadó szakácsa - írja a Bors.

Idén a három és fél órás gála előtt lesz diós-mazsolás csirkesaláta, sült humusz jicama-pálcikán (ha bárki esetleg nem tudná, a jicama egy mexikói gyökérzöldség). Nem maradhat ki a lazac sem, itt hab formájában, uborkaágyon kerül majd terítékre. Lesz még briós és bélszín, és persze az örök jolly joker trió: paradicsom, feta, olajbogyó. A klasszikus rákkoktél és a hagyományos csipsz mellett zöldségből készült változata is várja a vendégeket.

Ezután jön a lényeg: kiderül, kik kapják a szobrocskákat. Miután mindenki kiörömködte vagy kisírta magát, nyilván meg is éhezik és ha van meghívója a díjátadó utáni bálra, többek között ehet majd fűszeres tonhalfalatkákat és füstölt lazacot is, 2002-es Piper-Heidsieck pezsgővel leöblítve. Lesz még szusibár, kaviáros héjában sült krumpli, almás-zelleres krémleves szarvasgombával és fehér hal édeskrumplival.

Összesen 5000 tojást kebelez majd be az 1500 vendég, és 2700 üveg bort és 130 üveg Haig Club skót whisky iszik meg hozzá. Legalábbis ennyivel készülnek az eseményre a szervezők, a 950 pincér és a 325(!) szakács és kukta.

De hol az édesség? Lesz ám az is, 25-féle, hogy pontosak legyünk. És a kihagyhatatlan 700 darab, 24 karátos arannyal bevont fekete csokis Oscar-szobor is várja majd a vendégeket, a málnás-vaníliás flambírozott gombócka mellett.

Azért ne feledkezzünk el a lényegről sem az ételek mellett: Oscar-díjas lehet Nemes Jeles László filmje, a Saul fia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.