Imádkozott a leggonoszabb brit pedofil, mikor elítélték

Imára kulcsolt kézzel hallgatta az ítéletet az a brit férfi, aki több mint 200 kisgyereket molesztált szexuálisan Malajziában. Legfiatalabb áldozata csupán hat hónapos volt. A 30 éves Richard Huckle-t 23-szoros életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték – írja a Mirror.

Az önmagát elkötelezett kereszténynek beállító tanár 19 évesen utazott először Délkelet-Ázsiába egy passzív félévében, s akkor került a mélyszegénységben élő gyerekek közelébe, akiken a következő kilenc éven át folyamatosan kiélte aberráltságát.

Huckle angolt tanított Malajziában egy keresztény közösségben, miközben a nyomozók szerint megközelítőleg 200 kiskorúval került szexuális kapcsolatba. A férfi a gyerekeket molesztálta, és volt, akit meg is erőszakolt. Mindezt videóra vette vagy lefotózta, majd feltöltötte a „sötét webre”, ahonnan a többi pedofil letölthette.

Richard Huckle-t akkor kapcsolták le Londonban, amikor 2014 decemberében hazarepült a szüleihez karácsonyozni. A rendőrség több mint 20 ezer abúzusokról készült képet talált a laptopján, ami alapján letartóztatták, és vádat emeltek ellene 71 rendbeli, kiskorú sérelmére elkövetett szexuális visszaélésért és erőszakért.

A 23-szoros életfogytig tartó börtönbüntetést (ami azt jelenti, hogy a következő 25 évet biztosan rácsok mögött tölti) hétfőn mondták ki a londoni Old Bailey bíróságon. A verdiktet Huckle imára kulcsolt kézzel hallgatta, miközben valaki a hallgatóságból bekiabálta: ezer halál is túl jó lenne neki!

Az ítélethirdetés előtt a bíró felolvasta azt a levelet, amit maga a vádlott írt az eljárás egy korábbi szakaszában. Ebben Huckle azt írja, hogy a szexuális visszaélés amolyan helyi szokás Kuala Lumpurban, az áldozataival pedig „senki sem törődött”.

Huckle a bíróságon bűnbánatot tanúsított (ügyvédje szerint olyan mértékűt, amire a pályája során még nem látott példát), de tetteire a helyi szokásokat és a gyermekvédelmi rendszer gyengeségét hozta fel mentségül.

A védelem arra épített, hogy a nőkkel szemben rendkívül bizalmatlan Huckle az internet sötét bugyraiban egyféle alternatív valóságba csöppent, s egy ponton túl teljesen elvesztette kapcsolatát a realitással. Írt például egy hatvanoldalas kézikönyvet pedofiloknak, és adományokat is gyűjtött egy pedofil közösségi támogató portálon keresztül ahhoz, hogy finanszírozhassa a visszaéléseket.

A férfit végül 23 kislány és kisfiú megrontásában találták bűnösnek. Legidősebb áldozata 12 éves, a legfiatalabb pedig csupán hat hónapos volt. A vád képviselője, Brian O'Neill ügyész szerint azonban Huckle bizarr „főkönyve” szerint további 191 esetben emelhetnének vádat ellene.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.