Ilyen lesz a magyar csapat olimpiai formaruhája

Augusztus 10-én indulnak a kínai Nanjingba a Ifjúsági Olimpiai Játékokon részt vevő magyar csapat sportolói. A formaruhákhoz az idén 40 éves Rubik-kocka adta az inspirációt.
Fotó / Martin Wanda
Decens, mégis fiatalos Fotó / Martin Wanda

A Magyar Olimpiai Bizottság mindenképpen fiatal tervezőket szeretett volna találni, végül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) csapatára bízta a ruhák megtervezését.

„Törekedtünk arra, hogy magyar motívumokat is felhasználjunk, elvégre a sportolók Magyarországot képviselik majd Kínában" – mesélt az öltözékek születéséről a MOME tanára, Nagy Adrien. – A Rubik-kocka az idén 40 éves, tehát adta magát az ötlet, a  visszajelzések alapján ízlésesen sikerült beépítenünk a kollekcióba."

A tervezésben nehézséget jelentett, hogy a készülő ruhadarabok a filigrán tornászok és a nehézatléták egyaránt hordhassák és azok megfeleljenek a hőség és pára jelentette kihívásoknak. A kollekcióba nemcsak ruhadarabok, hanem egy cipő és napszemüveg is belefért.

Fotó / Martin Wanda
A darabok elnyerték a sportolók tetszését Fotó / Martin Wanda

A ruhapróbákon a sportolók elégedettek voltak a formaruhákkal. Az öttusázó Regős Gergelynek nagyon tetszik a kollekció, a hétköznapokon is hordani fogja, a kajakozó Homonnai Luca szerint a darabok ngyon kényelmesek, míg a kajakos Koleszár Zoltán örül, hogy egy igazán fiatalos kollekciót kaptak, a Rubik-kockás motívumokat pedig jó ötletnek tartja.

Az augusztus 16. és 18. között megrendezésre kerülő II. Ifjúsági Olimpiai Játékokra 57, 15-18 éves magyar tehetség utazik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.