Lopott gázzal fűtött a rendőr

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője méltatlansági eljárást kezdeményez a Mátészalkai Rendőrkapitányság egyik tisztje ellen, akivel kapcsolatban a hétvégén felmerült a gyanú, hogy a lakásában illegálisan vételezte a földgázt.

Az ügyben a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség nyomoz, egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek – tudatta közleményben Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szilágyi Lászlótól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk: a Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. lopás bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést, ennek nyomán a hét végén házkutatást tartottak a rendőrtiszt lakásán az ügyészek. A helyszínen megbizonyosodtak arról, hogy illegálisan, a mérőórát megkerülve jut gázhoz az ingatlan.

Mint megtudtuk, méltatlansági eljárás indítható azzal szemben, aki szolgálaton kívüli magatartásával a fegyveres szerv működéséhez szükséges közbizalom fenntartását súlyosan veszélyezteti. Az eljárást a mátészalkai rendőr ügyében a megyei rendőr-főkapitány rendelte el. Az eljárás alatt álló rendőr jelenleg nem dolgozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.