Illegális savanyítóüzem istállóban

Istállóban kialakított, illegális savanyító üzemre bukkantak kedden Nyíregyházán.

Az adóellenőrökből, élelmiszerbiztonsági szakemberekből és rendőrökből álló csoport olyan megdöbbentő higiéniai állapotokat talált a helyszínen, hogy intézkedett a tevékenység azonnali befejezéséről – közölte Magyar Norbert, az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának sajtóreferense.

Az ipari méretű savanyításhoz használt daraboló, szeletelő eszközök rozsdásak voltak, a kétes eredetű hordókba súlyként habarccsal szennyezett téglákat tettek. A talajt mindenütt a savanyítás során kiszabaduló hab és folyadék borította. Nyitott hordókban az ellenőrök 34 ezer liter, érlelés alatt álló káposztát, vágott vegyes savanyúságot találtak, továbbá 500 üvegben vegyes savanyúság konzervet román címkével, amiből arra következtetnek, hogy az illegális üzem tevékenysége a határokon is átnyúlt.

Az ellenőrök a savanyúságot azonnal zár alá helyezték, és intézkedtek a megsemmisítéséről.

Mint kiderült, az épületet egy magánszemély bérelte, aki egy betéti társaság képviselője. Az adóhatóság azt vizsgálja, hogy az illegálisan – így valószínűleg számla nélkül – forgalmazott termékekből származó haszonból kik részesedtek, illetve, hogy honnan származik a nyersanyag. Az üzem működtetőjével szemben eljárást indítottak, és elrendelték az illegális üzem bezárását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.