Illegális kincsvadászokat értek tetten Újfehértónál

Régészeti lelőhelyet károsító, illegális kincsvadászokat értek tetten Újfehértónál; a két férfi ellen büntetőeljárás indult - közölte a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrszolgálata hétfőn az MTI-vel.

Habarics Béla, a fehérgyarmati Nyírség-Szatmár-Bereg Természetvédelmi Tájegység vezetője elmondta: az Újfehértó határában lévő, nyilvántartott régészeti lelőhelyen a Kulturális Örökségvédelmi Iroda munkatársa figyelt fel a múlt héten két emberre, aki fémkeresővel kutatott leletek után.

A helyszínre hívott természetvédelmi őrnek a két férfi régészeti kutatáshoz szükséges engedélyt nem tudott felmutatni, ezért az őrszolgálat munkatársa értesítette a rendőrséget, miközben a helyszínen visszatartotta őket, a náluk lévő fémkeresőkkel és a talált leletekkel együtt.

Az újfehértói őrs riasztott járőrei a kincsvadászokat előállították, és régészeti lelőhely károsítása miatt indult eljárás ellenük.

Habarics Béla elmondta: az őrszolgálat információi szerint a vizsgálat során a kincsvadászoktól további régészeti leletek is előkerültek, értékük meghaladja az egymillió forintot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.