Illegális fegyverlerakatot találtak a gödöllői kastély közelében

Géppisztolyokat, maroklőfegyvereket, aknavetőt, de még bunkertörő gránátot is találtak a rendőrök egy isaszegi családi házban, néhány kilométerre a magyar EU-elnökség programjainak egyik fő helyszínétől.

Illegálisan tartott fegyvereket találtak a gödöllői kastély közelében - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgató-helyettese. Bodnár Zsolt elmondta: a fegyvereket a magyar soros EU-elnökség programjainak egyik fő helyszínétől légvonalban néhány kilométerre, a Pest megyei Isaszegen találták meg egy családi házban.

Rendőrök elszállítják az egyik isaszegi házból a Terrorelhárítási Központ munkatársai által talált fegyvereket
Isaszeg, 2011. április 7. Rendőrök elszállítják az egyik isaszegi házból a Terrorelhárítási Központ munkatársai által talált fegyvereket. MTI Fotó: Kovács Tamás

A TEK munkatársai csütörtök reggel tartottak házkutatást a házban, ahol egyebek mellett robbanóanyagok, fegyverek és lőszerek voltak nagy mennyiségben. Körülbelül 30-40 géppisztolyt (ezek között van hatástalanított is), sok maroklőfegyvert, aknavetőt, világháborús eszközöket, de még bunkertörő gránátot is találtak a rendőrök.

A fegyverek hatástalanítását egyébként több esetben rosszul végezték el, azok visszaalakítása csak néhány órát vehet igénybe - tette hozzá Bodnár Zsolt. Az ügyben a feltételezett fegyverkereskedőt, K. István 35 éves isaszegi lakost őrizetbe vették.

Jelenleg vizsgálják, hogy a férfi kivel kerülhetett kapcsolatba, kivel üzletelt, és meg kell vizsgálni azt is, hogy a kiszerelt robbanóanyagokat továbbadta-e másnak - fűzte hozzá a főigazgató-helyettes. Mint hozzátette, folyik még a házkutatás, vannak még elrejtett robbanóanyagok, most ezeket keresik. Az ügyben további gyanúsítások várhatóak. Bodnár Zsolt közlése szerint a bűncselekményt az EU-elnökséggel csak a földrajzi közelség miatt lehet összefüggésbe hozni.

(Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.