Ikrek zuhantak egy szakadékba Hawaiin – egyiküket gyilkossággal vádolják

Szemtanúk szerint egymás haját tépte a két harmincéves nő, mielőtt autójukkal lehajtottak a tengerparti úrtól. Az autót vezető Ann életét vesztette, a mellette ülő testvérét, Alisont hétfőn gyilkosság vádjával tartóztatták le.

Egy kupacnyi törmelék maradt csak abból a Ford Explorerből, amellyel az ikrek 61 métert zuhantak egyenesen a tengerparti sziklákra. A szemtanúk már azt is kisebb csodának tartják, hogy bárki túlélte ezt a balesetet – számolt be a Washington Post.

Alisonnak azonban hétfőn mindössze a karja volt felkötve, más sérülés nem látszott a 37 éves nőn, amikor megjelent a bíróság előtt. A nőt emberöléssel vádolják. A testület úgy határozott, hogy előzetes letartóztatásban marad, és óvadék ellenében sem helyezhető szabadlábra.

Alisont akkor tartóztatták le, amikor megpróbálta elhagyni Hawaiit. Védője szerint a testvére temetésére szeretett volna utazni, hogy támogassa a nagyanyját, aki a lányok egyetlen megmaradt családtagja, miután az anyjukat még kiskorukban elvesztették. A hatóságok azonban nem szerették volna kockáztatni, hogy szem elől veszítsék a nőt.

Arról, hogy pontosan hogy követhette el a gyilkosságot, nem hoztak nyilvánosságra részleteket. A lányoknak azonban eseménydús múltja van.

Alison és Ann Dadow jógaoktatókként és vállalkozókként váltak ismertté Dél-Floridában, amikor két jógatermet is nyitottak 2011-ben. Az üzlet remekül ment, az órák népszerűek voltak, és az ikrek hamarosan megjelentek a pletykalapokban is vásárlókörútjaikkal és kicsapongó életvitelükkel. 

A jógatermekből azonban nem tudták ezt sokáig finanszírozni, így 2014-ben – szinte egyik napról a másikra – felszívódtak. Bezárták a termeket, és eltűntek előre váltott bérleteseket és kifizetetlen alkalmazottakat hagyva hátra. 

Hamarosan azonban a Utah-beli Park Cityben tűntek fel, ahol megint jógaoktatásból éltek. Ezúttal egy kifejezetten kutyások számára kifejlesztett jógát népszerűsítettek. 2014 decemberében azonban itt is csődöt jelentettek, és újra köddé váltak. 

Legközelebb Hawaiin jelentek meg, már más névvel. Itt Alexandria és Anastasia Duvalként éltek. Egy szociális munkás szerint már a megérkezésük is nagyon furcsa volt. Ann megjelent a csomagjaival egy hajléktalanszállón. Azt állította, hogy ellopták a pénztárcáját, az iratait, és elvesztették egymást az ikertestvérével. Hamis néven mutatkozott be, és azt mondta, nincs nála sem igazolvány, sem pénz. 

A baleset idején a közelükben lévők szerint a két nő veszekedett. Az utas a vezető haját rángatta, és lehúzta a fejét, közben kiabált és káromkodott. A szakértők szerint az autó fékezés nélkül hajtott le a meredek sziklafal mellett kanyargó tengerparti útról.

Alison ártatlannak vallotta magát a testvére meggyilkolásában. Az ügyben szerdán tartanak előzetes meghallgatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.