Ijesztő külsejű állatot fogtak Ausztrália partjainál

Ritka cápaféle került egy ausztrál halász hálójába: a feje torz, a szája tele van tűszerű fogakkal, a teste pedig olyan, mint egy már hetek óta halott állaté. Az ausztrál halász, aki kifogta, sosem látott még csak hasonló szerzetet sem.

A ritka fodros cápát Ausztrália partjainál fogták ki. A külseje olyan, mintha egy horrorfilm szereplője lenne, tömzsi teste, óriási feje van, a szájában pedig több száz fog található. A másfél méter hosszúságú állat 1200 méternél sekélyebb vizekben él, de eddig nem sok példányát látták - írja a CNN.

Az őslényszerű állat angolnaszerűen siklik a vízben áldozatok után kutatva, a szájában több sorban összesen 300 fog áll. Ősei 80 millió évvel ezelőtt jelentek meg a Földön és nem sokat változtak az idők során, az ilyen típusú állatokat éppen ezért élő fosszíliának is nevezik.

A cápa még életben volt, amikor a halászhálóba került, de nem sokkal később elpusztult - mondta el David Guillot, a halász, aki kifogta. A cápa testét végül a helyi múzeumba szállították, kutatási célokra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.