Így mozogja le az ünnepi menüt

Három sípálya, rengeteg edzőterem és számos korcsolyapálya várja azokat, akik megcsömörlöttek a finom falatoktól és a két ünnep között némi mozgásra vágynak.

Távol a város zajától

Országszerte várnak a korcsolyapályák
Még veszélyes, a korcsolyázók mégis ellepték a Velencei-tó jegét

Jelenleg országszerte három helyen lehet síelni, a Zemplénben Sátoraljaújhely, a Mátrában Mátraszentistván, a Bakonyban Eplény várja a sport szerelmeseit.

A Sátoraljaújhelyi sportcentrum a Magas-hegyen 508,5m magasságában található, ahová gyalogosan, közúton de akár libegővel is ellátogathatunk. A Zemplén Kalandpark területén december 21-én megnyílt a gyermekpálya is, egy hozzá tartozó felvonóval, így idén két pályával várják az érkezőket. Jelenleg 3 felvonó üzemel, a felnőtt síbérlet 2500 forintba, a gyermek síbérlet 1900 forintba kerül. Ha esetleg valaki inkább korcsolyázni vagy szánkózni szeretne, annak sincs akadálya, este 8 és 9 óra között még jéghokizni is lehet a korcsolyapályán.

Eplény Veszprémtől 15 km-re, Budapesttől 115 km-re a Bakony déli részén helyezkedik el, és jól karbantartott műúton érhető el. Az Ámos-hegyi Pihenőerdőben újult meg, Nordica Síaréna néven az Eplény külterületén található sípályarendszer, melyen december 26-án a négyüléses OMV MaxxMotion Felvonóval, az 1-es és 2-es csákányossal, az T1 felvonóval, továbbá hófehér, ratrakolt 1-es, és 1/b pályával várnak mindenkit.

A mátraszentistváni sípark felső pályái lesznek síelhetők, a 4-es felső szakasza, az 5-ös és a 6-os pálya valamint az Oktatópark és a Hócsúszda Park műanyag pályája. Működik majd a C jelzésű Doppelmayr csákányos és a D jelű Poma sílift valamint az E-jelű köteles felvonó és a vadonatúj mozgójárda. Jelentkezni lehet sí és snowboard oktatásra, nyitva lesz a kölcsönző és a Hóhatár Rönkhütte. A hóréteg jelenleg, 40-60 cm.

Korcsolyapályák Budapesten

A teljesség igény enélkül szemezgettünk a fővárosi korcsolypályák között. A II. kerületben a Széna téren, a buszpályaudvar és a régi városfal között található a Budai Műjégpálya, amely minden nap reggel 7-től este 12-ig van nyitva. Indulás előtt érdemes megnézni a honlapon a részletes időbeosztást, nehogy épp a hoki idején érkezzünk. 

Marczibányi Sportcentrum december 27-30-ig normál nyitva tartással, december 31-én, kedden 9-18-ig, január 1-jén 12-től 20-óráig várja a korizni vágyókat.

Óbudán a Kapal utcában az Óbudai Jégpark, a Fő téri jégpálya és az Aquincum Iskola vár minden érdeklődőt.

A IV. kerületi lakók a Megyeri úti Jégcsarnokba vagy a Jégpalotába mehetnek, és a Szent István téri koripálya is vár mindenkit egészen február 15-ig. A VI. kerületben az Eiffel tér jégpálya üzemel, ahol az V. kerületi állandó lakcímmel rendelkező lakosok és az V. kerületi oktatási intézmény diákjai a napi belépőjegy árából 30% árkedvezményt kapnak. A VIII. kerületben az Aréna Jégterasz áll a suhanni vágyók rendelkezésére, esténként jégdiszkóval kedveskednek a vendégeknek. A IX. kerületben a Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium Jégcsarnoka áll rendelkezésre, Kőbányán pedig az Ihász utca 24 szám alatt vár a Kőbányai Jégpálya. Újbudán érdemes ellátogatni a BHG jégpályára. A két ünnep közt is mindenkit vár Budapest legrégibb műlyégpályája, a Városligeti Műjégpálya a XIV. kerületben, a XV. kerületben lakók pedig a Pólus Center jégpályáját kereshetik fel. A XVIII. kerületben december 30-ig a régi piactéren áll majd a pálya, aztán – nagyjából egyhetes átszerelési szünet után január 6-án reggel nyit újra a Bókay-kertben, ahol egészen február végéig lesz látogatható, ha az időjárás megengedi. A XIX. kerületben a Köki Terminál tetején található Lucky Ice Point-ba érdemes ellátogatni, a XX. kerületben pedig a Pesterzsébet Jégcsarnok fogadja a korcsolyázás szerelmeseit. Csepelen a Szent Imre téri buszvégállomásnál felállított jégpályára érdemes kimenni.

Vidéken is csúszkálhatunk

Debrecenben a főtérre egy 30-szor 25 méteres mobil jégpályát építettek, a csúszkálni vágyók minden nap délelőtt 10 órától este 10-ig korizhatnak. Kényelmüket korcsolyakölcsönző és öltöző is szolgálja. E mellett idén is üzemel a Jégcsarnok is. Szegeden a Szabadkai úton található a Műjégpálya, Egerben március elejéig csúszkálhatnak az emberek a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola területén, a Bem tábornok utcai műjégpályán, Pécsett is mindenkit várnak szeretettel a Dr. Veress Endre utca 8.szám alatt. Sopronban a Lackner Kristóf utcába kell menni, ha korizni szeretnénk, Miskolcon pedig a városi szabadidőközpontba várják a korcsolyázni vágyókat. 

Irány az edzőterem!

A fővárosi edzőtermek többsége 27-től ismét normál nyitvatartással várja a mozogni vágyókat. Ha valakinek egy magas intenzitású, zenés kerékpáros edzéshez támadna kedve, próbáljon ki egy spinning órát, a zumbát a latin zene szerelmeseinek ajáljuk, aki valami komolyabbra vágyik, annak ideális lehet egy kettlebell óra, hiszen 10-15 perc edzés után már nem csak a gyakorlatok végrehajtása, de még a levegővétel is komoly kihívást jelent. Aki ülőmunkát végez, annak érdemes elmennie egy gerinctornára, pilatesre vagy valamilyen jóga órára, és a TRX is jót tesz a hátunknak. 

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.