Így rohanta le a rendőr az osztozkodó tolvajokat Budapesten

Meglepően jó minőségű videofelvételt tett közzé a rendőrség egy rajtaütéses akcióról.

A Karinthy Frigyes út és a Bartók Béla út kereszteződésénél ütött rajta egy civil ruhás nyomozó két osztozkodó zsebtolvajon vasárnap hajnalban. A 43 éves szegedi P. Miklós és 23 éves társa, a budapesti T. Krisztián a 6-os villamos XI. kerületi, Karinthy Frigyes úti megállójánál ácsorgott, majd egyikük felpattant a várakozó villamosra és kifosztott egy alvó utast.

A lopásról és a lerohanásról a térfigyelő kameráknak köszönhetően jó minőségű felvétel készült. Az is jól látszik, ahogy a pénztárca tartalmán és a mobiltelefonon osztozkodó párost egy rendőr lerohanja és fénysebesen megbilincseli. A férfiakat a kapitányságon előállították majd őrizetbe vették, és már kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.

Július végén szintén a térfigyelő kameráknak köszönhetően sikerült jól dokumentálni egy hasonló esetet a 6-os villamoson. Akkor egy hajdúhadházi férfi és egy pilismaróti nő lopott meg egy alvó férfit. Mindkettőjüket gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A többszörös visszaeső férfi 3 év 6 hónap végrehajtandó fegyházat és 4 év közügyektől eltiltást, míg a neki segítséget nyújtó nő 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.