Így mentette meg lányát a medvétől a hős apa

Saját élete kockáztatásával védte meg lányát egy rájuk támadó grizzlymedvétől egy amerikai férfi. A támadásban az apa borzalmas sérüléseket szenvedett, de végül mindketten megmenekültek.

Tíz évvel a rettenetes medvetámadás után apa és lánya visszatért a montanai Glacier Nemzeti Park, ahol kis híján mindketten az életükkel fizettek egy kis túrázásért - írja a Daily Mail.

Az anyamedve - ami valószínűleg úgy érezte, az emberek veszélyt jelentenek rá és két bocsára - szinte a semmitől bukkant fel és rögtön Jennára támadt.

„A medve fölém magasodott, két mancsával megragadta a fejem, aztán már harapott is. Nem éreztem fájdalmat, inkább csak egy erős nyomást” - emlékezett vissza a támadás pillanataira Jenna. 

Az apa, Johan Otter egy pillanatra ledermedt, ahogy az óriási állat elkezdte a lányát marcangolni, de aztán habozás nélkül a medvére vetette magát. Az ellentámadás hatásosnak bizonyult, medve onnantól csak Otterre koncentrált, szó szerint szinte megskalpolta a férfit. A dulakodás közben Johannak eltörtek a nyaki csigolyái, elvesztette jobb szemét és fejbőrének nyolcvan százaléka levált a koponyáról.

„Semmi mást nem láttam, csak karmokat és fogakat” - mondja Johan, aki a borzalmas sérülések ellenére nem esett össze, hanem talpon maradt. A férfi hamar belátta, a medve nem fogja békén hagyni őket, az egyetlen esélyük a menekülésre, ha leugranak arról a szikláról, ahol állnak.

Az ugrást követően a medvétől tényleg megmenekültek, ám a két súlyosan sérült ember élete még mindig veszélyben forgott. Jenna minden erejét összeszedve kiabálni kezdett, a segélykiáltásokat pedig szerencsére meghallotta néhány arra járó kiránduló és segítséget hívtak. Mivel a támadás a park egy amúgy is kihalt részén történt, a mentés több óráig eltartott.

A lábadozás hosszú volt, de végül Jenna és Johan is felépült. A lány most a Columbia Egyetem orvostudományi karára jár, és azt tervezi, a diploma után a sürgősségi osztályon fog dolgozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.