Így kutakodnak a nők az exük után

A volt barátnők közel fele minden internetes kapcsolatot megszakít a volt kedvessel, azonban minden ötödik lány szabályosan kémkedni kezd: hamis Facebook-profilt hoznak létre vagy egy közös ismerős fiókjából tartják szemmel egykori párjukat.

Egy brit felmérés kétezer nőt kérdezett meg arról, miként viszonyul volt barátjához. Ebből az derült ki, hogy a nők fele szakítás után nem marad kapcsolatban a férfival, minden bizonnyal ők azok, akik valóban nem is kutakodnak semmilyen módon az exük után. 18 százalék ugyan erős késztetést érzett arra, hogy kémkedjen, esetleg még fel is vegye a kapcsolatot újra volt párjával, ám végül elég erősnek bizonyultak, hogy ellenálljanak a kísértésnek.

A nők közel harmada (30 százalék) a közösségi média lehetőségeit kihasználva rajta tartja szemét az exén, 22 százalék közülük azonban ennél jóval távolabb merészkedik és egyenesen megfigyelés alatt tartja a szerencsétlen férfit. Azok a nők, akik így vagy úgy, de nyomon követik a volt kedves életét, minden ötödik megbánja utólag - írja a Daily Mail.

Dr. Michael Sinclair brit szakpszichológus úgy véli, a közösségi média valóban a legegyszerűbb módja, hogy értesüléseket szerezzünk arról, aki egykor fontos szerepet töltött be az életünkben. A City Psychology Group igazgatója nem kétli, tényleg vannak olyanok, akik pusztán a másik iránt érzett szeretet miatt érdeklődnek az ex iránt, azonban a kémkedés jóval inkább azoknak a nőknek az eszköze, akik csalódottnak és becsapottnak érzik magukat. Ők pont ezért titokban azt remélik, egykori párjuk boldogtalan és magányos.

"Ha valóban ez a kémkedés oka, az gyakran visszafelé sül el, és a nők még szomorúbbak és kétségbeesettebbek lesznek csak utána" - mondta Dr. Sinclair.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.