Így kapták el a Nyíregyházán gyilkoló román orvost - Videó!

Az 54 éves román orvost, Dan Stamatiut a  román rendőrség különleges bevetési egysége tartóztatta le Kolozsváron.

Az akcióról videó készült, amelyet a román rendőrség nyilvánosságra hozott a Facebook-oldalán. A nemzetközi körözés alatt álló Dan Stamatiut Kolozsváron kapták el a múlt héten. Felröppentek hírek, hogy egy panzióban kapták el, ahol öngyilkosságra készült, mert félt az életfogytiglantól, és a búcsúlevelét is megírta már – erre utal, hogy az elfogásakor egy csőre töltött fegvert találtak nála –, a maszol.ro viszont most azt írja, hogy egy tömbházban húzta meg magát egy barátjánál.

Az 54 éves Stamatiu augusztus 31-én Nyíregyházán behatolt egy családi házba, ahol lövéseket adott le az ott lakó házaspárra. A 40 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a 46 éves férjét pedig életveszélyes sérülésekkel szállították a kórházba. A támadásnak szemtanúja volt aházaspár két gyermeke, egy hétéves ikerpár is.

Stamatiu orvos volt, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyásza. Előtte nyolc évig Kisvárdán dolgozott. A férfi valószínűleg szerelemféltésből ölt, a szivárgó információk szerint legalábbis rajongott az áldozatáért, a 40 éves nőért, akit a magyar egészségügyben ismert meg, és aki többször is visszautasította a közeledését.

Az egyébként nagyváradi Stamatiunak családja és több gyermeke is van Romániában. Éjt nappallá téve dolgozott, minden ügyeletet elvállalt, hogy eltarthassa őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.